Εκ παραδρομής παρακράτος

Εκ παραδρομής παρακράτος

Το σημαντικότερο, ίσως, συστατικό της «συνταγής» του επιτελικού κράτους που εμπνεύστηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και εκτελεί στο ακέραιο από το 2019 και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το θράσος. Κι αυτό φαίνεται σε κάθε περίπτωση εργαλειοποίησης νόμων, θεσμών, πραγματικότητας που προχωρά η χειρότερη και πιο αναίσθητη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Νομοθετούν με θράσος, κυνηγούν με θράσος, απαντούν με θράσος.

*** Τελευταίο παράδειγμα η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη, του κυβερνητικού εκπροσώπου – ο οποίος μέχρι πρότινος είχε την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι την ίδια στιγμή και γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος – σχετικά με τις αποκαλύψεις του Documento για την ύπαρξη σχέσεων του κυκλώματος που δρα στο εσωτερικό της ΑΑΔΕ (με σκοπό να εκβιάζει επιχειρηματίες και δημοσιογραφικούς ομίλους) με το Μέγαρο Μαξίμου. Μην κοιτάτε που η επιστολή σχετικά με τον φορολογικό έλεγχο στο Documento αναφέρει ότι κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, να πιστεύετε τον Παύλο Μαρινάκη.

*** Τι είπε ο κ. Μαρινάκης; «Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε εκ παραδρομής αναφορά σε μία κοινοποίηση, η οποία ουδέποτε έγινε», κάνοντας γνωστό πως είχε σχετική επικοινωνία με την ΑΑΔΕ στην οποία ενημερώθηκε σχετικώς. Δηλαδή, αν και το έγγραφο αναφέρει «κοινοποίηση: Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ», κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Εντάξει, δεν θα πιστέψουμε τα μάτια μας, δεν θα πιστέψουμε ότι το έγγραφο κοινοποιήθηκε κανονικά στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πιστέψουμε ό,τι λέγεται στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

*** Καλά θα μου πεις, εδώ άλλοι παίρνουν τα non paper και δεν αλλάζουν ούτε τελεία. Έτσι έχουν μάθει, έτσι κάνουν. Η δημοσιογραφία έχει άλλη έννοια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάρε, βάλε. Πάρε και ένα… media pass (λίστα Πέτσα) να χαρείς, να σε έχω και του χεριού μου δηλαδή και να μου χαϊδεύεις καθημερινά τα «αυτιά».

*** Το Documento ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και για το πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο, απ’ όπου τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ μετακομίζουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Ο Παύλος Μαρινάκης δεν ήξερε τίποτα. Θα περιμένει, λέει, ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο και το ΓΕΕΘΑ και θα τοποθετηθεί. Εντάξει, το έμαθαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι, αλλά δεν το ξέρει το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν έγινε και κάτι σημαντικό. Δεν μιλάμε, δα, και για την Άμυνα της χώρας. «Θα τα φτιάξει ο Μητσοτάκης», που έλεγε και ο συμπαθής Καλαματιανός στο βίντεο που έγινε viral πριν μερικούς μήνες.

*** Οι μάνατζερ πρέπει να πληρώνονται καλά για να αποδίδουν περισσότερο. Οι κακοπληρωμένοι γιατροί δεν χρειάζεται γιατί ζουν μια μοναδική εμπειρία. Όταν πεινάνε θα μπορούν να κόβουν από λίγο και να χορταίνουν το στομάχι τους ή ακόμα και να πληρώνουν το νοίκι τους. «Ναι, γεια σας, έχει πάει 6 του μηνός και δεν έχετε πληρώσει το νοίκι Ιανουαρίου». «Έχετε δίκιο, μισό λεπτό να σας κόψω 2 κιλά εμπειρία».

*** Διακόπτουμε το πρόγραμμα μας για ένα διαφημιστικό διάλειμμα. Μαζί με την καρέκλα ο Σκρέκας, άραγε, πήρε και τη διαφημιστική σύμβαση με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ;

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter