ΕΚΑΒ και ΕΣΥ στην Εντατική: Ασθενοφόρο… αγνοείται στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

ΕΚΑΒ και ΕΣΥ στην Εντατική: Ασθενοφόρο… αγνοείται στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Με τον πλέον ηχηρό τρόπο τονίζουν τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ τα τραγικά περιστατικά με ανθρώπους που περιμένουν για ώρα ασθενοφόρα καθώς τις τελευταίες 24 ώρες δύο ακόμα καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά σε Λέσβο και Εύβοια, και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κυβερνητικό αφήγημα και τα πρωθυπουργικά «μπαλώματα» στο ΕΣΥ που… νοσεί.

Δείτε επίσης: «Μπαλώματα» Μητσοτάκη στο ΕΚΑΒ: Μεικτά πληρώματα με συνδρομή στρατού, πυροσβεστικής – Αυτή είναι η ΠΝΠ

Ακόμα, σε μία άλλη περίπτωση, το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να διαχειριστεί επείγον περιστατικό στην παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια, ωστόσο ευτυχώς η κατάληξη δεν ήταν τραγική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr: «Μεταφέρω ο ίδιος αυτή την ώρα πρώην παίκτη του Πανιωνίου με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής».

Όπως χαρακτηριστικά είπε είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες – λουόμενους στις παραλίες.

Δείτε επίσης: «Μπαλώματα» Μητσοτάκη στο ΕΚΑΒ: Μεικτά πληρώματα με συνδρομή στρατού, πυροσβεστικής – Αυτή είναι η ΠΝΠ

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν. Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε ο Γιώργος Ψαθάς αγανακτισμένος για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δείτε επίσης: Περιστέρι: 52χρονος περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πέθανε σε ιδιωτική κλινική – Τι καταγγέλλει η οικογένειά του

Η περίπτωση του 52χρονου γιατρού στο Περιστέρι

Όσα απίστευτα συνέβησαν αλλά και «την αδράνεια που είχε το κράτος, την ανικανότητα, την ανευθυνότητα» στηλίτευσε με τον πλέον ηχηρό τρόπο η πεθερά του άτυχου 52χρονου γιατρού από το Περιστέρι που «έσβησε» περιμένοντας -τι άλλο- ασθενοφόρο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη. «Βλέπω τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το ΕΚΑΒ και πήγα και έβαλα το κεφάλι μου κάτω από το κρύο νερό γιατί θα πάθαινα εγκεφαλικό», περιγράφει η κ. Μαρία εννοώντας τα «μπαλώματα» που ανακοινώθηκαν για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε τη συνέχεια: Περιστέρι: Πεθερά 52χρονου για εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Έβαλα το κεφάλι μου στο κρύο νερό γιατί θα πάθαινα εγκεφαλικό»

Δείτε επίσης: Θάσος: Τουρίστρια πέθανε σε παραλία περιμένοντας ασθενοφόρο – Αντιδράσεις από τουρίστες για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες

Δείτε επίσης: Νέα Μάκρη: ΕΔΕ για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου – Συγγενείς καταγγέλλουν ότι περίμενε για ώρες ασθενοφόρο (Video)

Δείτε επίσης: Κως: 63χρονη κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο με αγροτικό – Δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter