Νέα Μάκρη: ΕΔΕ για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου – Συγγενείς καταγγέλλουν ότι περίμενε για ώρες ασθενοφόρο (Video)

Νέα Μάκρη: ΕΔΕ για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου – Συγγενείς καταγγέλλουν ότι περίμενε για ώρες ασθενοφόρο (Video)

Συγκλονίζει η υπόθεση του θανάτου της 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη που, όπως έχουν καταγγείλει οι συγγενείς της, περίμενε το ασθενοφόρο για ώρες. Σε αυτό το μήκος κύματος, διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας και να εξακριβωθεί πώς διαχειρίστηκε το ΕΚΑΒ το περιστατικό.

Δείτε επίσης: Σοκ στη Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος – Συγγενείς καταγγέλλουν ότι περίμενε για ώρες ασθενοφόρο (Video)

Το νέο τραγικό περιστατικό στη Νέα Μάκρη, όπου δεν τα κατάφερε ούτε το βρέφος που κυοφορούσε η 19χρονη, έρχεται στον απόηχο σοκαριστικού συμβάντος στην Κω όπου η 63χρονη άφησε την τελευταία της πνοή ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού φορτηγού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Δείτε επίσης: Κως: 63χρονη κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο με αγροτικό – Δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο (Video)

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Έρευνα για τις μεταφορές ασθενών

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Τι συνέβη

Η 19χρονη διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας όσο και του μωρού της και όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της περίμεναν για ώρες το ασθενοφόρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 19χρονη παραπονέθηκε στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Όμως, επειδή το ζευγάρι δεν διέθετε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από το πρωί στις 08:30 το ΕΚΑΒ για να σπεύσει ασθενοφόρο και να κάνει τη διακομιδή.

Εν τέλει, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, έφτασε στις 13:00 και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ούτε το βρέφος.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter