Εκδικούνται με μεταθέσεις ακόμη και «δικούς» τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης

Εκδικούνται με μεταθέσεις ακόμη και «δικούς» τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών του φυλακτικού προσωπικού του μνημείου της Ακρόπολης στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας τους για την είσοδο ιδιωτών στα ταμεία και στην είσοδο της Ακρόπολης και άρχισαν τα αντίποινα. Με πρώτη και καλύτερη την αρχιφύλακα του μνημείου Ελένη Φιλιππαίου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως γράφαμε την Πέμπτη στο Documentonews, οι εργαζόμενοι στη φύλαξη της Ακρόπολης έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργείο Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στον ΟΔΑΠ, στην οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του ΟΔΑΠ να προκηρύξει διαγωνισμό που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στο κέρδος, ακυρώνοντας ουσιαστικά το έργο των αρχαιοφυλάκων που είναι επιφορτισμένοι διαχρονικά με αυτές τις υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης: Αρχαιοφύλακες: «Οι πύλες της Ακρόπολης δεν εκχωρούνται»

Μεταξύ όσων υπέγραψαν την επιστολή, και μάλιστα από τις πρώτες, είναι η αρχιφύλακας του μνημείου Ελένη Φιλιππαίου, μόνιμη υπάλληλος Α’ Βαθμού στη φύλαξη-πληροφόρηση, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, έχει στηρίξει μέχρι τώρα όλες τις αποφάσεις του υπουργείου.

Σύμφωνα με την απόφαση (με ημερομηνία 14/12/2023), την οποία δημοσιεύουμε και έχει την υπογραφή του Υπηρεσιακού Γραμματέα Εμμανουήλ Αντωνόπουλου, η κ. Φιλιππαίου μετακινείται από τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακροπόλεως σε κενή οργανική θέση στο Μουσείο και Χώρο Κεραμεικού.

Μαζί με την κ. Φιλιππαίου υπέγραψαν και άλλοι φύλακες της Ακρόπολης που πρόσκεινται στην παράταξη της ΝΔ. Κινδυνεύουν και εκείνοι να μετακινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες, επειδή διαφωνούν με την απόφαση του ΟΔΑΠ; Πάντως, όπως μαθαίνουμε, η υπάλληλος που θα αντικαταστήσει την κ. Φιλιππαίου πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Η ακαριαία μετακίνηση της αρχιφύλακα κ. Φιλιππαίου, όπως λένε συνάδελφοί της, αφενός στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όποιος και τολμά να έχει αντιρρήσεις «τιμωρείται», αφ’ ετέρου αποτελεί ένδειξη για τη δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αναμενόμενες κινητοποιήσεις των αρχαιοφυλάκων, οι οποίες ξεκινούν με τη σημερινή (Παρασκευή) ομόφωνη απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), με την οποία προκηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 19 Δεκεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικές εταιρείες στην Ακρόπολη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter