Εκδότης «Ελεύθερου Τύπου» στην Εξεταστική: «Δεν απαντάω για τον αποκλεισμό του Documento»

Εκδότης «Ελεύθερου Τύπου» στην Εξεταστική: «Δεν απαντάω για τον αποκλεισμό του Documento»
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σουρεαλιστικά σκηνικά εκτυλίχθηκαν κατά την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα της Εξεταστικής Επιτροπής, Αλέξη Σκαναβή, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (EIHEA) και εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου».

Μόνιμη επωδός του κ. Σκαναβή ήταν η άγνοια. Δεν γνώριζε τα κριτήρια βάσει των οποίων διανεμήθηκαν τα κρατικά κονδύλια για τις λίστες Πέτσα και Κικίλια, όπως επίσης αν προηγήθηκε διαβούλευση για τις υπό διερεύνηση καμπάνιες, ενώ για ζητήματα που αφορούσαν την περίοδο της προεδρίας του Νίκου Χατζηνικολάου στην Ένωση δήλωνε αδυναμία απάντησης λες και το συνδικαλιστικό όργανο των εκδοτών δεν έχει συνέχεια ανεξαρτήτως του ποιοι συγκροτούν το Δ.Σ.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε για τον αποκλεισμό του Documento. Αρχικά, ο εκδότης που έλαβε περί τα 100.000 ευρώ για την εφημερίδα και το site του «Ελεύθερου Τύπου» ισχυρίστηκε πως επειδή η εφημερίδα δεν δημοσιεύει την κυκλοφορία της, δεν πληροί το συγκεκριμένο κριτήριο, ασχέτως κι αν -όπως είπε- δεν γνωρίζει τα κριτήρια. Πρόσθεσε, βέβαια, ότι το Dοcumento δεν είναι η μόνη εφημερίδα που ακολουθεί αυτήν την πρακτική.

Ωστόσο, ο κ. Σκαναβής παρέλειψε να διευκρινίσει ότι -μεταξύ άλλων- οι εφημερίδες Real News, Καθημερινή και Δημοκρατία, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», δεν αναρτούν κι εκείνες με τη σειρά τους την κυκλοφορία τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μονοπωλιακό καθεστώς διανομής του Τύπου από το πρακτορείο «Άργος», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εν συνεχεία, μετά τις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, σχετικά με το «αν καλώς ή κακώς αποκλείστηκε το Documento», ο πρόεδρος της Ένωσης απάντησε ότι δεν απαντά! «Δεν απαντάω…» είπε επί λέξει, ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει τα κονδύλια που αντιστοιχούν για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, ενώ νωρίτερα επισήμανε την ανάγκη διεξαγωγής νέας καμπάνια για τους εμβολιασμούς. «Κι έχουμε αργήσει…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter