«Εκκαθαρίσεις» στο υπ. Ανάπτυξης στην… μετά Γεωργιάδη εποχή και αξιοποίηση του κομματικού σωλήνα

«Εκκαθαρίσεις» στο υπ. Ανάπτυξης στην… μετά Γεωργιάδη εποχή και αξιοποίηση του κομματικού σωλήνα

Αλλαγές σε κρίσιμα πόστα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επέφερε η αποψίλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος επιμένει να απαριθμεί στα τηλεπαράθυρα τις «πολλές αρμοδιότητες» που του απέμειναν. Ο αναβαθμισμένος αν. υπουργός τοποθετεί στελέχη της εμπιστοσύνης του, συνεχίζοντας το γαϊτανάκι της αναξιοκρατίας μέσω της αξιοποίησης του «γαλάζιου» κομματικού σωλήνα και όχι μόνο.

Σε αλλαγή προσώπων σε νευραλγικές θέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε ο Νίκος Παπαθανάσης, αναγκάζοντας τον τύποις πολιτικό του προϊστάμενο να υπογράφει τα ΦΕΚ των παραιτήσεων ενώ ο ίδιος υπέγραφε αυτά των διορισμών. Οι καρατομήσεις και οι διορισμοί ξεκίνησαν αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν πριν τέσσερις ημέρες.

Δείτε επίσης: Παραιτήθηκε στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (Pdf)

Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκε ο μετακλητός Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Μαντζούφας, ο οποίος παραιτήθηκε αν και τύγχανε διακομματικής αποδοχής καθώς είχε διοριστεί μέσω ανοιχτής προκήρυξης. Σε δεύτερη φάση, ήρθε η σειρά της παραίτησης του εξίσου μετακλητού προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Αυγουστή Ναπολέοντα.

Δείτε τα ΦΕΚ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/12/5f84871d825e6373fe495e12.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/12/5f848730825e63702505b292.pdf

Το ΚΙΔΗΣΟ «είναι εδώ» μαζί με έναν ακόμα «γαλάζιο» διορισμό

Την θέση του Ν. Μαντζούφα στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ ανέλαβε ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ, Ορέστης Καβαλάκης. Ο δικηγόρος, κ. Καβαλάκης, πριν αναλάβει χρέη γενικού γραμματέα ήταν συνεργάτης του Ν. Παπαθανάση, έχοντας επεξεργαστεί -σύμφωνα με το βιογραφικό του- τα επενδυτικά projects: Ελληνικό, Ναυπηγεία Ελευσίνας και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Στη θέση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων, τρεις μέρες μετά την παραίτηση Ναπολέοντα, διορίστηκε -χωρίς και πάλι ανοιχτή προκήρυξη- το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Φέγγος. Εντύπωση προκαλεί δε ότι στο επίμαχο ΦΕΚ δεν γίνεται καμία αναφορά στα προσόντα του «γαλάζιου» στελέχους.

Μετά το πλήθος «γαλάζιων» διορισμών στον κρατικό μηχανισμό, την αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων και την ισοπέδωση των κριτηρίων τοποθέτησής τους, πρόκειται για μία ακόμη πράξη που αποδεικνύει την πολιτική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προεκλογικά δεσμευόταν για αξιοκρατία και λήξη της «κομματοκρατίας» στο Δημόσιο.

Δείτε τα ΦΕΚ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/12/5f848745825e6363aa6482e2.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/12/5f84874d825e635a325395e4.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter