«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εξάρθρωση του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρήσεις στη Χαλκίδα, μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Documento ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Εν τέλει, μετά από την έρευνα της ΕΛΑΣ, χωρίς την εμπλοκή της ΑΑΔΕ, συνελήφθησαν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες.

Ωστόσο, το έγγραφο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει το documentonews.gr, αποκαλύπτει πως η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ορίστηκε επικεφαλής, με απόφαση του ίδιου του Γιώργου Πιτσιλή, πριν από περίπου έναν χρόνο και μάλιστα με «ειδική Αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ».

Ειδικότερα, στις 7 Μαρτίου του 2023, η απόφαση αναφέρει: «Επιλέγουμε και τοποθετούμε την υπάλληλο Ευανθία Τύλη του Δημητρίου,ΠΕ/Α/Εφοριακών, ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας της Γενικής ΔιεύθυνσηςΦορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)», όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Χατζηδάκης και Πιτσιλής θα δώσουν εξηγήσεις για την τοποθέτησή της;

Αναλυτικά η απόφαση:

Εκβίαζαν επιχειρήσεις

Tο κύκλωμα των εφοριακών είχε καταφέρει να αποσπάσει 95.600 ευρώ από επιχειρηματίες της περιοχής. Δεν είναι απλά ένα περιστατικό αλλά η συνήθης λειτουργία της μαφίας που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ.

Όλα αυτά μετά από έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για (άλλο) ένα κύκλωμα που δρα στους κόλπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η υπόθεση της Χαλκίδας ερευνήθηκε μυστικά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και έτσι έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και κανονική ερευνα που οδήγησαν σε συλλήψεις.

Εδώ και καιρό, το Documento έχει αναδείξει «μαύρες» πρακτικές που εφαρμόζονται από κυκλώματα εφοριακών στην ΑΑΔΕ επί των ημερών Γιώργου Πιτσιλή, ενώ είχε στείλει και στην Ευρωπαία εισαγγελέα την καραμπινάτη υπόθεση για το παράνομο και εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ(!) σε βάρος της εφημερίδας μετά από τον στημένο έλεγχο.

Επιβεβαίωση

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο το Documento είχε φέρει στο φως την υπόθεση της Χαλκίδας. Τότε, για περίπου έναν χρόνο δεν είχε ελεγχθεί η καταγγελία για µηχανισµό στην καρδιά και στα υψηλά κλιµάκια των ελεγκτικών αρχών και µε σύνδεσµο στο Μαξίµου ενώ λίγους μήνες αργότερα δημοσιοποίησε συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση ενός κυκλώματος στην κορυφή της ΑΑΔΕ το οποίο λειτουργεί με σκοπό την εξόντωση επιχειρηματιών, πολιτικών και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση.

Στην περίπτωση της Χαλκίδας,  όπως περιγράφεται τουλάχιστον σε πολύ λεπτοµερείς επιστολές, οι οποίες είχαν αποσταλεί και στο Μέγαρο Μαξίµου, αποτελούν µια εγκληµατική οργάνωση που εκβιάζει επιχειρηµατίες και διακινεί η ίδια το µαύρο χρήµα. Οι επιστολές µε τις καταγγελίες έχουν φτάσει από τον Νοέµβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Οικονοµικών, στον εισαγγελέα Οικονοµικού Εγκλήµατος και στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονοµικών. Οταν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καµία έρευνα για όσα αναφέρουν, κοινοποιήθηκαν στο Documento και στις εφηµερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήµα».

Διαβάστε περισσότερα: Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Δείτε επίσης: Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter