Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε η εξάρθρωση του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες, συστηματικά, με «έδρα» τη ΔΟΥ Χαλκίδας. Ένα κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, και όχι η ΑΑΔΕ που ακολουθεί τη γνωστή τακτική να παραπέμπει εσωτερικά σε διοικητικά όργανα ελέγχου της ίδιας της Αρχής ως πιθανά πειθαρχικά αδικήματα. Η υπόθεση αυτή, την οποία είχε φέρει στο φως το Documento τον Ιούλιο του 2023 με τίτλο «Μαφία Εφοριακών εκβιάζει επιχειρηματίες», συνοψίζει μόνο μία πτυχή της μαφίας που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ, την οποία έχει στηλιτεύσει με «βροχή» δημοσιευμάτων το Documento όλο το προηγούμενο διάστημα με κορωνίδα το στημένο εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ στην εφημερίδα.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, το κύκλωμα των εφοριακών είχε καταφέρει να αποσπάσει 95.600 ευρώ από επιχειρηματίες της περιοχής και ήδη συνελήφθησαν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες. Δεν είναι απλά ένα περιστατικό αλλά η συνήθης λειτουργία της μαφίας που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ.

Όλα αυτά μετά από έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για (άλλο) ένα κύκλωμα που δρα στους κόλπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η υπόθεση της Χαλκίδας ερευνήθηκε μυστικά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και έτσι έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και κανονική ερευνα που οδήγησαν σε συλλήψεις.

Εδώ και καιρό, το Documento έχει αναδείξει «μαύρες» πρακτικές που εφαρμόζονται από κυκλώματα εφοριακών στην ΑΑΔΕ επί των ημερών Γιώργου Πιτσιλή, ενώ είχε στείλει και στην Ευρωπαία εισαγγελέα την καραμπινάτη υπόθεση για το παράνομο και εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ(!) σε βάρος της εφημερίδας μετά από τον στημένο έλεγχο.

Επιβεβαίωση

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο το Documento είχε φέρει στο φως την υπόθεση της Χαλκίδας. Τότε, για περίπου έναν χρόνο δεν είχε ελεγχθεί η καταγγελία για µηχανισµό στην καρδιά και στα υψηλά κλιµάκια των ελεγκτικών αρχών και µε σύνδεσµο στο Μαξίµου ενώ λίγους μήνες αργότερα δημοσιοποίησε συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση ενός κυκλώματος στην κορυφή της ΑΑΔΕ το οποίο λειτουργεί με σκοπό την εξόντωση επιχειρηματιών, πολιτικών και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση.

Στην περίπτωση της Χαλκίδας,  όπως περιγράφεται τουλάχιστον σε πολύ λεπτοµερείς επιστολές, οι οποίες είχαν αποσταλεί και στο Μέγαρο Μαξίµου, αποτελούν µια εγκληµατική οργάνωση που εκβιάζει επιχειρηµατίες και διακινεί η ίδια το µαύρο χρήµα. Οι επιστολές µε τις καταγγελίες έχουν φτάσει από τον Νοέµβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Οικονοµικών, στον εισαγγελέα Οικονοµικού Εγκλήµατος και στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονοµικών. Οταν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καµία έρευνα για όσα αναφέρουν, κοινοποιήθηκαν στο Documento και στις εφηµερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήµα».

Και όπως όλα δείχνουν, η λίστα για τα έργα και τις ημέρες της λεγόμενης πλέον «μαφίας της ΑΑΔΕ» δεν έχει τελειωμό…

Διαβάστε περισσότερα: Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Η μήνυση

Η Documento Media αλλά και προσωπικά ο εκδότης-δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης γνωστοποίησαν στην Ευρωπαία Εισαγγελέα την παράνομη δράση μιας ομάδας στελεχών της ΑΑΔΕ που αντί να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον δρουν εγκληματικά είτε από ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα προς εξυπηρέτηση άνωθεν εντολών είτε για να ενθυλακώσουν οι ίδιοι μίζες από εκβιασμούς.

Το Documento προσκόμισε πολλές καταγγελίες ότι τα εν λόγω στελέχη της ΑΑΔΕ εκβιάζουν φορολογούμενους και κάνουν επιλεκτική μεταχείριση των ελεγχoμένων για να πετύχουν αθέμιτους σκοπούς (μίζες, διαφθορά, επιχειρηματικούς εκβιασμούς).

Από τα ρεπορτάζ του Documento, αποδεικνύεται επίσης ότι η ΑΑΔΕ λαμβάνει και απορροφά εκτός των άλλων άμεσα ή έμμεσα ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, πόρους και ευρωπαϊκά κονδύλια που δίνονται για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της ΕΕ, για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού μηχανισμού κ.λπ. και τα χρησιμοποιεί με αδιαφανή κριτήρια προς εξυπηρέτηση των δικών της ανθρώπων, με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά αυτά κονδύλια να μη χρησιμοποιούνται για το αληθινό δημόσιο συμφέρον της χώρας και την προαγωγή των συμφερόντων της ΕΕ, αλλά προς όφελος της τσέπης των δραστών και των συνεργών του μαφιόζικου αυτού συστήματος της ΑΑΔΕ.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί για ενοικίαση κτιρίων. Η ΑΑΔΕ έχει εισπράξει τεράστια ποσά από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό φορολογικών κέντρων και υπηρεσιών του φορολογικού μηχανισμού. Μέρος των ευρωπαϊκών αυτών κονδυλίων αφορά την ενοικίαση νέων σύγχρονων κτιρίων για να στεγαστούν οι εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με βάση τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το Documento οι διαγωνισμοί που προκηρύσσονται από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή είναι σκανδαλωδώς φωτογραφικοί. Περιγράφουν δηλαδή με ακρίβεια συγκεκριμένα κτίρια, με συγκεκριμένη επιφάνεια, με εξατομικευμένα φωτογραφικά χαρακτηριστικά, σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας. Ετσι καταλήγει να λαμβάνει μέρος σε κάθε φωτογραφικό διαγωνισμό μία μόνο εταιρεία, το κτίριο της οποίας έχει ήδη φωτογραφηθεί εκ των προτέρων ως το μόνο κατάλληλο.

Τα εργαλεία της ΕΕ για… εκβιασμούς και οι ανώνυμες επιστολές

Ακόμη, στο εσωτερικό της ΑΑΔΕ υπάρχει ομάδα στελεχών που λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση εκβιαστών. Αντί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία φορολογικού ελέγχου που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιεί τα μέσα και τους πόρους για να κάνει εκβιασμούς προς όφελος των μελών του συστήματος και όσων αυτό το σύστημα εξυπηρετεί. Η πρακτική που χρησιμοποιείται είναι πρακτική παράκαμψης των κριτηρίων φορολογικού ελέγχου που ορίζει η ΕΕ.

Η παράκαμψη αυτή γίνεται διά ανώνυμων επιστολών. Κάποια από τα στελέχη της ΑΑΔΕ στέλνουν τα ίδια ανώνυμες επιστολές σε άλλα στελέχη-μέλη της εγκληματικής ομάδας. Με βάση αυτές τις επιστολές δίνονται εντολές ελέγχου σε επιχειρήσεις, παρακάμπτοντας τα αντικειμενικά κριτήρια προτεραιοποίησης των φορολογικών ελέγχων. Στη συνέχεια το κύκλωμα ξεκινάει τους ελέγχους και απειλεί και εκβιάζει τους επιχειρηματίες ότι αν δεν τους χρηματίσει, θα επιβάλει τεράστια φορολογικά πρόστιμα. Με τον τρόπο αυτό αντί να καταλογίζονται φόροι, εισπράττουν τα ίδια τα μέλη του κυκλώματος.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται και για πολιτικούς επιχειρηματικούς εκβιασμούς. Οποιος δεν ενδώσει στον εκβιασμό ταλαιπωρείται επί χρόνια με άδικους καταλογισμούς προστίμων μέσα από κατασκευασμένες κατηγορίες, με αποτέλεσμα πολλοί να μην αντέχουν και στο ενδιάμεσο να κλείνουν.

Η διοίκηση της ΑΑΔΕ γνωρίζει τη δράση του κυκλώματος μέσα από εκατοντάδες επιστολές θυμάτων που το καταγγέλλουν. Ωστόσο, αντί να στείλει τις καταγγελίες στον εισαγγελέα, τις παραπέμπει εσωτερικά σε διοικητικά όργανα ελέγχου της ίδιας της ΑΑΔΕ ως πιθανά πειθαρχικά αδικήματα. Το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψή τους…

Δείτε επίσης: Χαλκίδα: Εκβιασμοί επιχειρηματιών και «λεία» 95.600 ευρώ – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εφοριακών

Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών

Ιδού η μαφία σας, κ. Μητσοτάκη

Οι αγέλες των επίορκων της ΑΑΔΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter