Χαλκίδα: Εκβιασμοί επιχειρηματιών και «λεία» 95.600 ευρώ – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εφοριακών

Χαλκίδα: Εκβιασμοί επιχειρηματιών και «λεία» 95.600 ευρώ – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εφοριακών

Κύκλωμα εκβιασμών επιχειρηματιών της περιοχής είχαν στήσει εφοριακοί στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αποσπώντας σειρά οικονομικών αδικημάτων τα οποία τους απέφεραν κέρδη 95.600 ευρώ.

Η σύλληψη της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, του υποδιευθυντή, 3 υπαλλήλων και δύο ιδιωτών έγινε το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στα Δύο Δέντρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Χαλκίδας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Διαβάστε σχετικά: Χαλκίδα: Συνελήφθησαν η διευθύντρια και υπάλληλοι της ΔΟΥ – Κατηγορούνται για διαφθορά

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι εφοριακοί και οι ιδιώτες δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιασμούς επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Το σήμα στις Αρχές δόθηκε προ τριών μηνών από καταγγελία πολιτών εις βάρος δύο υπαλλήλων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα λειτουργούσε με ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, ενώ είχε στηθεί και υπό ομάδα αποτελούμενη από δύο μέλη. Η αρχηγός, προϊστάμενη των υπαλλήλων, φέρεται να είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε στη ΔΟΥ Χαλκίδας κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το συνολικό χρηματικό ποσό των -78.795- ευρώ,
  • -10- κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
  • -4- σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
  • πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
  • δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -17- περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ραγδαίες εξελίξεις για ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ

Ο… «κεντρώος» Βορίδης αδειάζει τον δεξιό Γεωργιάδη: Θα εκτεθεί η χώρα εάν καταγγείλουμε τη συμφωνία των Πρεσπών (Video)

Νέο σοκαριστικό περιστατικό στην Ερμού – «Της επιτέθηκε στο πρόσωπο και την καρωτίδα»

Νέα αποκάλυψη Πολάκη: «Επιτελική» απόπειρα σε διαγωνισμό για κάμερες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Κασσελάκης για τη γροθιά στα μπουζούκια: «Είναι καιρός η δηθενιά της πολιτικής να τελειώσει» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter