Εκλογές 2023: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για το μόρφωμα Κασιδιάρη

Εκλογές 2023: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για το μόρφωμα Κασιδιάρη

Το αργότερο ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Τμήματος του Άρειου Πάγου για τις συμμετοχές των πολιτικών κομμάτων στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν το μόρφωμα Κασιδιάρη θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Ήδη, οι Αρεοπαγίτες του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν για τη νομιμότητα των σημάτων και τις επωνυμίες των κόμματων, έθεσαν εκτός των βουλευτικών εκλογών το κόμμα “Πατριωτική Ένωση” των Μπογδάνου Εμφιετζόγλου και το κόμμα “Πατρίδα” της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ακόμα τέθηκε εκτός εκλογών το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» καθώς δεν κατέθεσε στην πλατφόρμα του Υπουργείο Εσωτερικών τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εκλογική νομοθεσία, έγγραφα.

Η παραίτηση Τζανερίκου

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες έγινε δεκτή, με Προεδρικό Διάταγμα, η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, που παραιτήθηκε από πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην πολύ λιτή επιστολή παραίτησής του, μάλιστα, είχε τονίσει πως είχε την τιμή επί 40 χρόνια να υπηρετεί το δικαστικό σώμα αλλά παραιτείται για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Δείτε επίσης: Παραίτηση – «βόμβα» από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο

Υπογραμμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το Documento, υπήρξε μυστική συνάντηση του «εξ απορρήτων» του Κυρ. Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον παραιτηθέντα ανώτατο δικαστικό, πριν την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας και τον αποκλεισμό από τις επικείμενες εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter