Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς ο Κασσελάκης κέρδισε τους ψηφοφόρους σε 26 ημέρες» (Video)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς ο Κασσελάκης κέρδισε τους ψηφοφόρους σε 26 ημέρες» (Video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικρατώντας της Έφης Αχτσιόγλου στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας δημοσκοπήσεων. Pulse, Γιώργο Αράπογλου, να αναλύει στην ΕΡΤ τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν τον 35χρονο στην εκλογική νίκη, αλλά και το πως κατάφερε να κερδίσει τους ψηφοφόρους του κόμματος σε λιγότερο από έναν μήνα.

«Όπως κάθε εξέλιξη, οφείλεται πρώτα από όλα στο ίδιο το πρόσωπο. Δεύτερον, στο κοινό το οποίο απευθύνεται. Ας σκεφτούμε σε τι κατάσταση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία σημαντική ήττα που κατέγραψε απέναντι στη Νέα Δημοκρατία με μία από τις μεγαλύτερες διαφορές που έχουν καταγραφεί. Και τρίτον, στην εποχή, στις αλλαγές που έχουμε πλέον λόγω τεχνολογίας, αλλαγές και εξελίξεις στην ενημέρωση. Και τα τρία μαζί νομίζω συνέβαλαν στο να εκδηλωθεί αυτό το φαινόμενο έτσι όπως το παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά η εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Το μεσημέρι στη Βουλή η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα (Video)

Ίσως είναι το μήνυμα, ίσως είναι όμως η εικόνα, τα χαρακτηριστικά του, ίσως είναι οι συμβολισμοί. Όλα μαζί, νομίζω είναι αυτά που γοήτευσαν τους ψηφοφόρους που πήγαν και τον ψήφισαν. Σίγουρα είναι ένα λαμπερό πρόσωπο, ένα νέο, ένα φρέσκο, ένα άφθαρτο. Είναι αρκετά επικοινωνιακό. Νομίζω ότι αυτό σίγουρα μπορεί να το βοηθήσει μια ομάδα, αλλά πρέπει να το έχει και το ίδιο το πρόσωπο. Επίσης, φάνηκε να αξιοποιεί κάποια στοιχεία που έπιασαν στο κοινό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ας πούμε, η αυτοπρότασή του ως τον καλύτερο αντίπαλο του κυρίαρχου πολιτικά σήμερα Κυριάκου Μητσοτάκη, του κύριου αντίπαλου του ΣΥΡΙΖΑ και αυτού που οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη ήττα. Νομίζω ότι έπιασε, ανεξάρτητα αν θα αποδειχθεί ή όχι, γιατί όλα όσα ειπώθηκαν και παρουσιάστηκαν, τώρα θα κρίνουμε αν τυχόν ισχύουν, αλλά και το σύνθημα που ακούσαμε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το «Άλλαξε τα όλα» δείχνει ότι έπεισε περισσότερο ότι μπορεί να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pulse.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter