«Εκσυγχρονισμός» α λα Μητσοτάκη το φορολογικό νομοσχέδιο – Ρεσιτάλ αλαζονείας στη Βουλή (Video)

«Εκσυγχρονισμός» α λα Μητσοτάκη το φορολογικό νομοσχέδιο – Ρεσιτάλ αλαζονείας στη Βουλή (Video)

Στο «γήπεδο» του κοινωνικού αυτοματισμού κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να υπερασπιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει την οριζόντια, άρα και άδικη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στα «κάγκελα», ο πρωθυπουργός ανέφερε από τη Βουλή ότι το νομοσχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο… «του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού», καθώς όπως τόνισε «καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, η οποία είναι αντικοινωνική πρακτική».

Παράλληλα, είπε ότι «σήμερα ο μέσος μισθωτός στη χώρα καταβάλλει στο κράτος περισσότερα από το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών. Αυτό δεν είναι παράδοξο; Όλοι το συζητάμε, κανείς όμως δεν έχει κάνει κάτι για να το θεραπεύσει και πρώτη αυτή η κυβέρνηση έρχεται να κάνει κάτι για αυτό», προσθέτοντας ότι «το τεκμήριο αυτό είναι μαχητό, εάν κάποιος έχει λόγους να παραμένει σε ένα επάγγελμα, έχει τον τρόπο να το διεκδικήσει».

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Η ΝΔ απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του φορομπηχτικού νομοσχεδίου

Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την οριζόντια φορολόγηση των μικρομεσαίων επαγγελματιών, επεσήμανε ότι για να αναβαθμιστούν η «υγεία, η παιδεία, οι μισθοί και οι δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων», θα πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο, θέλοντας να προσδώσει στην φορολογική μεταρρύθμιση κοινωνικό πρόσημο και ταυτόχρονα βάζοντας στην δημόσια σφαίρα λογικές ανταγωνισμού μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.

Σημειώνεται, ότι για να αμυνθεί στα «πυρά» της αντιπολίτευσης για την επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε αρκετές φορές στην ομιλία του, ότι προεκλογικά είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο φορολογικό νομοσχέδιο. «Είχα αναφέρει στις προεκλογικές μου ομιλίες, ότι ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: LIVE η «μάχη» στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Βουλή: Η ΝΔ απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του φορομπηχτικού νομοσχεδίου

Τέλος, με αλαζονικό ύφος ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την στάση τους, λέγοντας ότι «συγκροτείται πάλι μία αντιπολίτευση του όχι σε όλα», συμπληρώνοντας ότι η φορολογική δικαιοσύνη είναι μία μάχη διαρκείας, καθώς η ισονομία απέναντι στους φόρους, μας βοηθάει να μειώνουμε τους φόρους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter