Έκτακτες ανακοινώσεις Πλεύρη το απόγευμα για τις μάσκες

Έκτακτες ανακοινώσεις Πλεύρη το απόγευμα για τις μάσκες

Ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου, ένα ζήτημα που τέθηκε επί τάπητος και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίαζε νωρίτερα.

Δείτε επίσης: Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Προς κατάργηση η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – Τι θα ισχύει για νοσοκομεία και ΜΜΜ

Προς κατάργηση η υποχρεωτικότητα

Κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους φέρεται να εισηγήθηκε νωρίτερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Δείτε επίσης: Αποφασίζει η επιτροπή για τις μάσκες – Τι προβλέπεται για μέσα μεταφοράς, εμπορικά, σχολεία

Συγκεκριμένα, η κατάργηση θα αφορά το χρονικό διάστημα 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, υποχρεωτική θα παραμείνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η χρήση μάσκας σε νοσοκομεία, άλλες δομές υγείας και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ωστόσο, για άλλα μέσα μεταφοράς όπως τα αεροπλάνα, τα πλοία ή τα ΚΤΕΛ εκτιμάται πως θα είναι προαιρετική.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι διατυπώσεις που επέλεξε ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ που είπε πως η Επιτροπή θα συζητήσει την αναστολή της υποχρεωτικότητας μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά θα υπάρξουν εξαιρέσεις βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής σε κάποιους χώρους, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.«Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter