Πυροσβεστική: Μία προσαγωγή για την πυρκαγιά στον Κουβαρά – «Η φωτιά κάλυψε 12χλμ σε δύο ώρες» (Video)

Πυροσβεστική: Μία προσαγωγή για την πυρκαγιά στον Κουβαρά – «Η φωτιά κάλυψε 12χλμ σε δύο ώρες» (Video)

Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής πραγματοποιήθηκε στις 18:30 από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο, Γιάννη Αρτοποιό, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Σε εξέλιξη βρίσκονται εστίες σε Νέο Κουβαρά, Δερβενοχώρια, Λουτράκι και Καπαρέλλι. Στον Νέο Κουβαρά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 68 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα.

H κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο ‘’Όλυμπος” ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Το ΓΕΕΘΑ διέθεσε προσωπικό 20 ατόμων και το Λιμενικό 4 φουσκωτά που περιπολούν στην Παλαιά Φώκαια. Ισχυρές δυνάμεις διέθεσε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Η πυρκαγιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χλμ σε 2 ώρες. Για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 για προληπτικές εκκενώσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους.

Έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή, γιατί σύμφωνα με υποδείξεις έθεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός στην έκτακτη ενημέρωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter