«Έκθεση ιδεών» και πολλά… «θα» για τον αθλητισμό και την πάταξη της βίας από τον Αυγενάκη

«Έκθεση ιδεών» και πολλά… «θα» για τον αθλητισμό και την πάταξη της βίας από τον Αυγενάκη

Με γενικόλογες υποσχέσεις και ευχολόγια περί «στήριξης του επαγγελματικού και αγωνιστικού αθλητισμού», «άθλησης για όλους», «αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις» και άλλα συναφή διάνθισε την περιγραφή της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως την παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ανάμεσα στα άλλα, προανήγγειλε χωρίς ωστόσο να τις προσδιορίσει, «πολιτικές στήριξης του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων, βελτίωση του αθλητικού νόμου, με έμφαση στη διαφάνεια, την αντιμετώπιση της κακοδιαχείρισης και την εξάλειψη της βίας», ενώ βέβαια δεν έλειψε να επαναλάβει τα γενικόλογα περί «ελέγχου και εποπτείας των αθλητικών δραστηριοτήτων του επαγγελματικού αθλητισμού», ή περί «διαφανές πλαισίου για την αναγνώριση των αθλητικών οργανισμών», «επικαιροποίηση των Κανονισμών των Ομοσπονδιών» κ.α.

Βέβαια στην πορεία ανέφερε τη “μαγική λέξη” δηλαδή τον σεβασμό στα… δημοσιονομικά, που σημαίνει ότι θα διαθέσουμε όσα χρήματα μας υπαγορεύσουν οι άλλες υποχρεώσεις προς τους δανειστές μας. 

Είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης: «Θα επιδιώξουμε, σεβόμενοι τα δημοσιονομικά, την αύξηση της χρηματοδότησης των Ομοσπονδιών, με κύριο μέλημα την ανάταση και διάκριση των Εθνικών Ομάδων κάθε ηλικιακής κατηγορίας και των δύο φύλων». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter