Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αιχμές για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και από τον Ευθύμιο Λέκκα

Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αιχμές για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και από τον Ευθύμιο Λέκκα

Έκθετη για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά το «άδειασμα» των μετεωρολόγων ότι η κακοκαιρία δεν ήρθε τελικά νωρίτερα, καθώς σαφείς αιχμές για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό άφησε και ο Ευθύμιος Λέκκας.

Διαβάστε επίσης: «Αδειάζουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι μετεωρολόγοι για το ότι «τα φαινόμενα ήρθαν νωρίτερα»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βρέθηκε και ο ίδιος στην Αττική Οδό όπου εγκλωβίστηκε για πέντε ώρες και έκανε λόγο για αποτυχία στη διαχείριση των προβλημάτων της κακοκαιρίας αναφέροντας μάλιστα ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της Αττικής Οδού, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αν και ο ίδιος έβλεπε τι πρόκειται να συμβεί.

Όπως σημείωσε, το φαινόμενο οριακά να αποτελέσει ένα τμήμα της κλιματικής κρίσης, «είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν και δεν ξέρουμε εάν συνθέτει την αλυσίδα των γεγονότων που καταλήγει στην κλιματική κρίση. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι δεν είναι εάν εντάσσεται στην κλιματική κρίση, είναι θέμα καθαρά επιχειρησιακό» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και συνέχισε «Όλα αυτά που βιώνουμε δεν οφείλονται στην κλιματική κρίση, αλλά οφείλονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό» αφήνοντας αιχμές για όσους συνθέτουν το επιχειρησιακό σχεδιασμό αναφέροντας ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειροι και όχι «αφελής» όπως ανέφερε συγκεκριμένα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λέκκας, στο σύστημα διατήρησης της Αττικής Οδού δεν υπήρχε ούτε ένα μηχάνημα εκχιονισμού στις 11:00 το πρωί, όταν υπήρχε σφοδρή χιονόπτωση. Και το κυριότερο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση:

«Αντί η Αττική Οδός να είναι μια έξοδος διαφυγής, οδηγηθήκαμε στο να είναι μια οδός εγκλωβισμού. Ήταν μια παγίδα μεγάλη. Σε αυτό συνέβαλαν τεράστια επιχειρησιακά λάθη. Δεν υπήρχε εικόνα στην Αττική Οδό για το τι έχει γίνει μέχρι τις έξι το απόγευμα. Ουσιαστικά, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αποτύχαμε παταγωδώς».

Δείτε όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ: 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter