Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης
Εκτός φυλακής οδηγείται ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά την απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη οπλοκατοχή και του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, χορηγώντας του ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.
Παράλληλα στον Π.Γεωργιάδη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Αξίζει να σημειωθεί πως, ο ίδιος βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας και η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου κράτησης (σ.σ. 18 μήνες).
Ο Π. Γεωργιάδης συνελήφθη, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020 μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε αποθήκη που νοίκιαζε ο ίδιος στο όνομά του στο Κουκάκι και βρέθηκε μία τσάντα με ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και φυσιγγίων. Της σύλληψής του, προηγήθηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, το οποίο τον στοχοποιούσε, πράγμα που όπως είχε καταγγείλει και ο ίδιος αποτελεί συνηθισμένη τακτική της ΕΛ.ΑΣ.

Προφυλακίστηκε στις φυλακές Λάρισας καθώς το πλημμέλημα της απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκε στο κακούργημα της «κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή τροφοδοσία ομάδων, οργανώσεων, ενώσεων προσώπων κ.λπ.».
Ο 43χρονος δεν αρνήθηκε την κατηγορία της απλής κατοχής, καθώς όπως είπε και στην απολογία του πρόκειται για υλικό το οποίο δεν είχε βρεθεί από τις αστυνομικές έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2008 και αφορά παλαιότερη καταδίκη του (σ.σ. υπόθεση της απαγωγής του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά).

«Την ευθύνη για τα εκρηκτικά έχει αναλάβει ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για την κατοχή. Δεν γνωρίζω από πού προήλθαν όλα αυτά. Είχα βοηθητικό ρόλο. Τα ξέθαψα το 2016 από τη Θεσσαλονίκη επειδή γίνονταν πλησίον εργασίες. Ηταν επικίνδυνο να τα πετάξω. Μιλάμε για μια δευτερογενή εκρηκτική ύλη που κάτω από προϋποθέσεις γίνεται έκρηξη. Δεν ήταν ενωμένα σε μηχανισμούς. Από το 2008 μέχρι το 2016 ήταν θαμμένα. Ήμουν υπαξιωματικός στον στρατό και γνωρίζω πως γίνεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή η προστασία των εκρηκτικών υλών».

Κατά την απολογία του ο Π. Γεωργιάδης έκανε λόγο για στημένη υπόθεση: «Σχετικά με την υπόθεση έχουμε δύο σκέλη: το ένα είναι το στεγνά ποινικό, που είναι το κέλυφος της υπόθεσης, και το άλλο είναι βαθιά πολιτικό και αναβαθμίζει την απλή κατοχή εκρηκτικού σε κακούργημα. Εχει στηθεί μια φάμπρικα ανώνυμων τηλεφωνημάτων από την Αντιτρομοκρατική. Ο συνάδελφός μου (σ.σ. στο βιβλιοπωλείο Red n’ Noir) Τάσος Θεοφίλου βάσει ενός ανώνυμου τηλεφώνου καταδικάστηκε και μετέπειτα αθωώθηκε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter