Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση Οκτάι – «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα»

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση Οκτάι – «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα»

Συνεχίζουν να τροφοδοτούν επί καθημερινής βάσεως οι τούρκοι αξιωματούχοι το κλίμα απειλών περί εισβολής στα ελληνικά νησιά, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντά με εξυπνάδες αντί εξωτερικής πολιτικής δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απόψε ήταν η σειρά του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι δήλωσε: «Όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα».

«Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει ”μην έρχεσαι το βράδυ, έλα τη μέρα”. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει  νύχτα. Αυτό θα το θυμάται και από πριν 100 χρόνια. Αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειάζεται βάσει διεθνών συμφωνιών, θα ”χιονίσει” στα ελληνικά νησιά που η Ελλάδα βασίζεται τόσο πολύ…Η Ελλάδα πρέπει να μαζέψει τα μυαλά της. Όταν λέμε ”μαζέψτε τα μυαλά σας” και ”μην ξεχάσετε τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που ενεργεί απερίσκεπτα, γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση…Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο», συνέχισε ο Οκτάι.

Η δήλωση Οκτάι έρχεται στο φόντο των δηλώσεων του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος υιοθετώντας την εξωτερική πολιτική της ατάκας δήλωσε εμφατικά προ ημερών από το Παρίσι: «Όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας»

Αξίζει να σημειωθεί πως της δήλωσης Οκτάι είχε προηγηθεί το πρωί της Πέμπτης η γεμάτη νόημα επίσκεψη του Νίκου Δένδια, στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών, με τον υπουργό Εξωτερικών να προχωρά σε μία αναφορά που συνδέει χρονικά την κλιμάκωση της προκλητικότητας από την Τουρκία με την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στον Βόσπορο.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχεί ο Δένδιας για την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Μιλάμε τη γλώσσα που θα καταλάβει η Ελλάδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter