Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν στη Ζυρίχη (Video)

Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν στη Ζυρίχη (Video)
Πηγή: Twitter

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας, εκλήθη ο ελβετός πρέσβης στην Αγκυρα, Ζαν Ντανιέλ Ρουχ, καθώς στη Ζυρίχη ομάδα ακτιβιστών κρέμασε και έκαψε ένα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, έξω από την τράπεζα UBS στη Ζυρίχη, οι ακτιβιστές του «Zurich Revolutionary Strike Collective» έκαψαν το ομοίωμα του Τούρκου Προέδρου, μία τουρκική σημαία, ενώ έγραψαν σε πανό το σύνθημα «Σκοτώστε τον Ερντογάν».

Το συμβάν, που καταγράφηκε και κοινοποιήθηκε στα social media, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αγκυρας, η οποία απαιτεί τη διεξαγωγή έρευνας και τον εντοπισμό των δραστών, όπως αναφέρουν τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Ο Ζαν Ντανιέλ Ρουτς προσκλήθηκε στο υπουργείο από τον Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και μόνιμο αντιπρόσωπό της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε στον πρέσβη Ρούτς ότι η προκλητική αυτή ενέργεια με στόχο τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι απαράδεκτη με οποιονδήποτε τρόπο. Υπογραμμίστηκε ότι τέτοιες προκλητικές πράξεις δεν πρέπει να επιτρέπονται και ζητήθηκε επίσης να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, να εντοπιστούν οι δράστες και να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: Euronews, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter