Ελύτης, Σεφέρης και Ρίτσος στο εθνικιστικό «μπλέντερ» της Αφροδίτης Μάνου

Ελύτης, Σεφέρης και Ρίτσος στο εθνικιστικό «μπλέντερ» της Αφροδίτης Μάνου

«Εγκληματική» χαρακτήρισε σήμερα τη συμφωνία των Πρεσπών από την εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος η γνωστή ερμηνεύτρια, Αφροδίτη Μάνου, η οποία λίγο αργότερα ανάρτησε νέα δήλωσή της στο twitter σχετικά με το σημερινό συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές πολιτικές»

Έγραψε ότι στήριξε ανεπιφύλακτα και με όλες της τις δυνάμεις τη συγκέντρωση και ότι κάλεσε και καλεί τους προσωπικούς της φίλους και στενούς συνεργάτες καλλιτέχνες να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πιστεύει ότι για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα, πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Όπως προσπάθησε να εξηγήσει (;) «το κάλεσμα αυτό δεν είναι δικό μου και καμιάς επιτροπής.», ενώ αρνήθηκε ότι έχει σχέση η στάση της με εθνικιστές, κι ας ήταν όμως η πλατεία γεμάτη από δαύτους. 

Και συνεχίζει: 

“Ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο μέγας Σεφέρης, οι ποιητές, οι ποιητές και τόσοι άλλοι”. Ο Ρίτσος. Ο Τσαρούχης, ο Φασσιανός, ο Μίκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα, ο Σταύρος Ξαρχάκος κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης. Αυτοί “φταίνε” για όλους μας. Αυτοί φυτέψανε το σπόρο μέσα μας και σημαδέψαν τη ζωή μας με την ανάσα τους. Αυτοί μάς γαλούχησαν με τις αξίες τους.

Αυτούς να καταδικάσουν όσοι μας βρίζουν ετερόκλητο όχλο, ανόητους και εθνικιστές. Οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε.

Αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter