Εμφανίστηκε ο… άφαντος Στυλιανίδης μετά από σχεδόν 24 ώρες

Εμφανίστηκε ο… άφαντος Στυλιανίδης μετά από σχεδόν 24 ώρες

Σχεδόν 24 ώρες από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Πεντέλη, εμφανίστηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Κενές νοήματος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος προχώρησε σε ενημέρωση στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης, με περίπου μια μέρα καθυστέρηση δηλαδή από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Με μια αναφορά στις απώλειες εθνικού πλούτου, περιουσιών και ανθρώπινων ζωών ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Έριξε μάλιστα την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πύρινης λαίλαπας στις «συνθήκες κλιματικής κρίσης», που δεν εντοπίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη. Έφερε ως παράδειγμα και την Γαλλία, στην οποία έστειλε πυροσβέστες με σκοπό να επιχειρήσουν στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. «Η πυρκαγιά είχε όλα τα χαρακτηριστικά της πολύ δύσκολης κατάστασης», ανέφερε γενικά και αφηρημένα, χωρίς να σχολιάσει το οτιδήποτε για τον πολιτικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Κατά την ενημέρωσή του ο υπουργός ουσιαστικά ευχαρίστησε τους 485 άνδρες και γυναίκες της πυροσβεστικής. Θα ξέχασε μάλλον πως τον προηγούμενο χρόνο η κυβέρνηση αφού τους εγκατέλειψε χωρίς σχεδιασμό στα πύρινα μέτωπα, τους κατέβρεχε με αύρες όταν διεκδικούσαν τη μονιμοποίησή τους.  Ευχαρίστησε βέβαια και τους 626 αστυνομικούς από τις 6.000 που έχει προσλάβει. Τέλος ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις δηλώνοντας την ανακούφισή του για την συνεργασία μαζί τους. «Ενώσαμε δυνάμεις και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πυρκαγιά».

Έκλεισε υπογραμμίζοντας πως ο συντονισμός δεν ήταν τυχαίος. Ευχαρίστησε μάλιστα μια σειρά κυβερνητικών στελεχών όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Στέλιος Πέτσας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τη συμβολή τους. Υπήρχε τελικά συντονισμός;

Διαβάστε επίσης:

Πύρινος εφιάλτης στα Μέγαρα: Οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια – Eκκένωση οικισμών, στο νοσοκομείο πυροσβέστης (Video)

Υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή ευρωπαϊκή επικοινωνιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter