Πύρινος εφιάλτης στα Μέγαρα: Οι φλόγες καίνε σπίτια σε Αλεποχώρι και Παπαγιαννέικα (Video)

Πύρινος εφιάλτης στα Μέγαρα: Οι φλόγες καίνε σπίτια σε Αλεποχώρι και Παπαγιαννέικα (Video)

Εφιαλτικά εξελίσσεται το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα καθώς η μεγάλη πυρκαγιά, που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει μπει στις αυλές των σπιτιών σε Αλεποχώρι και Παπαγιαννέικα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Ζάχουλη, Παπαγιαννέικα και Καλκάνι.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης, αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζει ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στα Μέγαρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πυροσβέστης δυσκολεύτηκε από τα μεγάλα σύννεφα καπνού και στο σημείο προσπαθεί να σπεύσει βοήθεια.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλος επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ τις πληροφορίες για καταστροφές σε κατοικίες, προσθέτοντας πως μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, με την πυρκαγιά να κατακαίει πευκόφυτη έκταση στην περιοχή Βένιζα στα Μέγαρα και να δίνεται μεγάλη μάχη για να μην περάσει τον δρόμο Μεγάρων-Αλεποχωρίου.

Διαβάστε επίσης: Κόλαση φωτιάς και στα Μέγαρα: Πλησιάζει σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός – «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα» (Photos – Video)

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Ωστόσο, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για την κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.»

Αργότερα στάλθηκε ανάλογο μήνυμα προς όσους βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιανέικα στα Μέγαρα ότι καλούνται να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Μέγαρα.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter