«Εμφύλιος» για τους περιφερειακούς σύμβουλους του Πατούλη

«Εμφύλιος» για τους περιφερειακούς σύμβουλους του Πατούλη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ / EUROKINISSI

«Τι θα κάνει ο Πατούλης;». Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μετά το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης στον Νίκο Χαρδαλιά, έχει ξεκινήσει ένας εμφύλιος γύρω από τους σημερινούς περιφερειακούς σύμβουλους.

Διαβάστε επίσης: Και επίσημα υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διαβάστε επίσης: Νίκος Χαρδαλιάς: Βίος και πολιτεία, καταδίκες, γκάφες και ψέματα

Από τη μία πλευρά ο έως πρόσφατα ακλόνητος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, που είχε καταφέρει να «κλέψει» περιφερειακούς σύμβουλους από άλλες παρατάξεις αυξάνοντας τη δυναμική της παράταξής του. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, πριν από το ζεϊμπεκικο που τον έφερε σε σύγκρουση με τον Κ. Μητσοτάκη, παρουσίαζε νέους υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους, όπως τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη.

Από την άλλη πλευρά, η επίσημη ΝΔ, που εκφράστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, η οποία προσπαθεί να βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας για να αποφύγει την οριστική ρήξη και εκ νέου υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη. «Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση η προσφορά του και στο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος».

Πιθανότατα αυτή ήταν η τελευταία κλήση προς τον Γιώργο Πατούλη. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές επικοινωνούν με περιφερειακούς σύμβουλους για να μετρήσουν… τουφέκια. Η πρόσκληση από τον κ. Μαρινάκη ήταν και δημόσια: «Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», σημείωσε.

Η πρόσκληση αυτή είναι λεκτικά ανοικτή προς όλους, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η ΝΔ και ο Ν. Χαρδαλιάς τους θέλει όλους. Αλλωστε ο ίδιος είχε βρεθεί στην αντίπαλη παράταξη του Γιάννη Σγουρού, το 2014, όταν δεν τον ήθελε η ΝΔ.

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε, αν η Ν.Δ. σκοπεύει θα διαγράψει τον κ. Πατούλη σε περίπτωση που αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης, αλλά απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω».

Οσο ο Γιώργος Πατούλης μετράει τις δυνάμεις του και υπολογίζει τις κινήσεις του, οι πιέσεις αυξάνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη πάρει αρνητικά μηνύματα από περιφερειακούς σύμβουλους του που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση του Περιφειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη. Θα είναι η πρώτη συνεδρίαση όπου ο περιφερειάρχης δεν θα είναι πλέον εκλεκτός της ΝΔ και θα έχει ξεκαθαριστεί ή θα ξεκαθαριστεί εκεί πόσοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ακόμη μαζί του.

Επίσης έως την Τετάρτη ο Γιώργος Πατούλης, λογικά, θα έχει πάρει τις αποφάσεις του και οτιδήποτε πει σε εκείνη τη συνεδρίαση θα έχει ενδιαφέρον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter