Έμμεσες κυβερνητικές ευθύνες για τους θανάτους από κορονοϊό παραδέχθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Έμμεσες κυβερνητικές ευθύνες για τους θανάτους από κορονοϊό παραδέχθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης

«Στους 1.000 θανάτους από covid, από το Σεπτέμβριο του 2023, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2024, από τα 1.000 άτομα που έχασαν τη ζωή τους οι εμβολιασμένοι από τη επικαιροποιημένη δόση covid ήταν δύο. Οι 998 που πέθαναν, δεν είχαν εμβολιαστεί. Άρα είναι τεράστια η ευθύνη μας να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να το κάνει».

Αυτά είναι τα λόγια του «νέου» υπουργού Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδη που διαδέχθηκε την «ακινησία» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Αθηνάς Λινού, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναρωτιέται κανείς βέβαια γιατί δεν ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτών πολύ νωρίτερα για να αποφευχθούν τόσοι θάνατοι ενώ κάθε εβδομάδα ο «απολογισμός» ήταν πάνω από 50 νεκρούς.

Μείωσαν τις ημέρες εμβολιασμών σε δύο ανά εβδομάδα ανά κέντρο όπως και ατόνισαν οι προειδοποιήσεις και η ενημέρωση προς τους πολίτες με αποτέλεσμα όποιοι εμβολιαστούν από σήμερα να αποκτήσουν ανοσία μετά από τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Έτσι διασκεδάζεις τις τύψεις σου, δεν μπορείς να χτίσεις τείχος προστασίας το… Μάιο!

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουμε μισούς θανάτους φέτος, 50% λιγότερους, και μισές διασωληνώσεις παρά το ότι έχουμε μπει σε φοβερή κρίση και για την covid και για τη γρίπη», πρόσθεσε ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας ωστόσο για «κρίση» .

Τώρα τρέχουν να εντάξουν και τους φαρμακοποιούς για να μπορέσουν να καλύψουν στην ουσία τα κενά του ΕΣΥ, την λάθος πολιτική και το λάθος προγραμματισμό. Με επιβάρυνση στους πολίτες βεβαίως.

Ο ίδιος ο υπουργός πάντως υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή λειτουργούν 659 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, σημαντικά περισσότερα από ότι πέρσι».

Προφανώς δεν αρκούν τόσα και δεν υπήρξε σοβαρή αντιμετώπιση της πρόβλεψης… αλλιώς δεν εξηγείται ο «συναγερμός» με την αλλαγή υπουργού…

Ίσως ο υπουργός να θέλει να μας πει πως ευθύνονται οι πολίτες που δεν πήγαν να εμβολιαστούν στα λίγα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούσαν στην επικράτεια και μόνον δύο ημέρες την εβδομάδα…

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Ισορροπίες τρόμου και βαθύ παρασκήνιο μεταξύ Μαξίμου και Ιερώνυμου

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη στην εξεταστική για τα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter