Ομόφυλα ζευγάρια: Ισορροπίες τρόμου και βαθύ παρασκήνιο μεταξύ Μαξίμου και Ιερώνυμου

Ομόφυλα ζευγάρια: Ισορροπίες τρόμου και βαθύ παρασκήνιο μεταξύ Μαξίμου και Ιερώνυμου

Απάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με την πρόταση περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «είναι απόλυτος ο σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία. Στην χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές. Τα προγράμματα, είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται. Εμείς ακολουθούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, υπάρχει εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία στη χώρα μας και την δημοκρατία μας».

Το πρωί της Παρασκευής, ο Ιερώνυμος είχε αναφέρει σχετικά: «να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Παρασκηνιακές ζυμώσεις και… damage control 

Υπενθυμίζεται, ότι πίσω από τις σχέσεις κυβέρνησης- εκκλησίας, υπάρχει οργιώδες παρασκήνιο, ειδικά μετά την κρυφή συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο, που έγινε δύο ημέρες πριν την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, όπου άνοιξε και επίσημα τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Τα τελευταία 24ωρα, εντάθηκαν οι πιέσεις από την σκληρή ομάδα των ιεραρχών προς τον Ιερώνυμο. Βασικό πεδίο κριτικής ήταν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κρατάει χαμηλούς τόνους και ήπια στάση προς τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Μάλιστα, εντάθηκαν οι φωνές στους κύκλους της εκκλησίας που έκαναν λόγο ακόμα και για «άτυπη συμφωνία» μεταξύ εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας.

Αντιλαμβανόμενος τις αντιδράσεις, ο Ιερώνυμος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, σε μια προσπάθεια να απορροφηθούν οι κραδασμοί.

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου – Οργιώδες παρασκήνιο και αναταραχή στην Εκκλησία

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ο γάμος ομοφύλων, νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο (Video)

Λαγός του Μητσοτάκη το δημοψήφισμα που προτείνει ο Ιερώνυμος για τον γάμο ομοφύλων;

Πρόταση Ιερώνυμου για δημοψήφισμα σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών (Video)

Δεν συζητάει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter