Ομόφυλα ζευγάρια: Κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου – Οργιώδες παρασκήνιο και αναταραχή στην Εκκλησία

Ομόφυλα ζευγάρια: Κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου – Οργιώδες παρασκήνιο και αναταραχή στην Εκκλησία

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Εκκλησίας η αποκάλυψη, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε κρυφά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για να συζητήσουν για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα, τη συνάντηση επιβεβαίωσε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο πριν από δέκα μέρες. Παράλληλα, σε ότι αφορά το περιεχόμενο της συζήτησης και για το εάν σχετιζόταν με την ισότητα στον πολιτικό γάμο «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», σημειώνοντας ότι «εγώ δεν ήμουν παρών και δε μπορώ να γνωρίζω τι άλλο συζητήθηκε. Είναι ένα ζήτημα στην επικαιρότητα αυτό, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι συζητήθηκε. Είναι γνωστές και διατυπωμένες οι απόψεις κυβέρνησης και εκκλησίας για το θέμα, χωρίς να γνωρίζω τι άλλο συζητήθηκε».

Κρυφές διαπραγματεύσεις και αναβρασμός στις τάξεις της εκκλησίας

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε δύο μέρες πριν την πολυσυζητημένη συνέντευξη του πρωθυπουργού, όπου άνοιξε και επίσημα τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι «σκληροί» Ιεράρχες της εκκλησίας ασκούν οξεία κριτική προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατηγορώντας τον για ήπια στάση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις των Ιεραρχών ανάγκασαν τον Ιερώνυμο να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου την ίδια ημέρα που αναμένεται να συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Αναταράξεις στις σχέσεις Μητσοτάκη- Ιερώνυμου

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο έχουν περάσει από «χίλια κύματα», μέχρι και που «πάγωσαν». Ενδεικτικό είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε στείλει επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την οποία δεν είχε λάβει συγκεκριμένη απάντηση. Μάλιστα, πηγές λένε ότι ο Ιερώνυμος μετέφερε προς τον Μητσοτάκη την εξής φράση σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, «να μη πιώ αυτό το ποτήρι πρόεδρε».

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία

Σηκώνει κεφάλι η ακροδεξιά στην Ελλάδα με υπογραφή Μητσοτάκη

Ομόφυλα Ζευγάρια: Αιχμές Γεωργιάδη προς τους διαφωνούντες – «Εγώ θέλω να είμαστε στη Δύση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter