Μαρινάκης: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία

Μαρινάκης: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία

Στιγμές «αποκάλυψης» βιώνει η κυβέρνηση, καθώς η αντιπαράθεση με μερίδα της εκκλησίας με αφορμή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, λαμβάνει πλέον και «θεολογικό» χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «προφανώς δεν είναι αμαρτία και είναι λυπηρό να ακούγονται διατυπώσεις που νομίζω δεν εκπροσωπούν τους πιστούς ή την Εκκλησία. Είναι μειοψηφικές, μας βρίσκουν απέναντι. Το να προσβάλεις συλλήβδην έναν συμπολίτη σου για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό για την οποιαδήποτε επιλογή του ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, νομίζω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με την πίστη μας ούτε με αυτό που εκφράζει ούτε με αυτό το οποίο πρεσβεύει».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας, όταν στην πλειοψηφία τους διατυπώνονται με ευπροσήγορο τρόπο. Αλλά η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ψηφίζει τους νόμους του κράτους».

Την στιγμή που στην δημόσια σφαίρα οι αντιθέσεις της κυβέρνησης με μερίδες της εκκλησίας έχουν συστηματικό χαρακτήρα, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας υπάρχει οργιώδες παρασκήνιο σε ότι αφορά την κρυφή συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Άδειασε τον Θάνο Πλεύρη

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης «άδειασε» και τον Θάνο Πλεύρη, για το εάν ο γάμος είναι δικαίωμα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «αυτό που κάνουμε δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας απόφασης, που καταδικάζει την Ελλάδα. Δεν είπε ποτέ αυτό η κυβέρνηση. Με βάση αυτό που συμβαίνει στις άλλες χώρες και αυτό που λένε οι επιστήμονες, αυτή είναι η σωστή νομοθέτηση υπέρ δικαιωμάτων του παιδιού, για αυτό εφαρμόζεται και στο σύνολο της Δύσης».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter