Έμμεση επιβεβαίωση από την ισραηλινή πρεσβεία: Ήταν διπλωματικό θέμα η συνάντηση με το Μιωνή

Έμμεση επιβεβαίωση από την ισραηλινή πρεσβεία: Ήταν διπλωματικό θέμα η συνάντηση με το Μιωνή

Σε έμμεση επιβεβαίωση των όσων υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ περί διπλωματικής διάστασης στη συνάντηση Νίκου Παππά, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Σάμπι Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016, προχώρησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα. 

Το Documento επικοινώνησε με την πρεσβεία και έθεσε το ερώτημα κατά πόσο η επίμαχη συνάντηση το 2016 έγινε μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης, κάτι που δίνει διπλωματικές διαστάσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Mετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης η συνάντηση με Μιωνή

Η απάντηση της ισραηλινής πρεσβείας προς το documentonews.gr, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα υποστήριξε στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Το Κράτος του Ισραήλ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν Θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Ως αρχή, δεν σχολιάζει επικοινωνίες διπλωματικών καναλιών και δεν επιβεβαίωνει ούτε διαψεύδει».

H έμμεση επιβεβαίωση προκύπτει ευθέως από τη φράση στην απάντηση της ισραηλινής πρεσβείας ότι το κράτος του Ισραήλ δεν σχολιάζει επικοινωνίες διπλωματικών καναλιών, κάτι που δείχνει ότι όντως η συγκεκριμένη συνάντηση δεν αφορούσε προσωπική υπόθεση αλλά ήταν διπλωματικό θέμα. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε επίσης ως «στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής» τη «διαφημισμένη βόμβα» που θα έσκαγε από την κατάθεση Μιωνή στην Προανακριτική επιτροπή. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- από το γεγονός ότι ο Σάμπι Μιωνή «επιθυμούσε διακαώς» αυτή τη συνάντηση η οποία σκοπό είχε την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης για την εκκρεμή διένεξή του και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος περί χρηματισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter