Εμπαίζει ο Παπαδημητρίου για να μην πάει στην Εξεταστική για την Υγεία

Εμπαίζει ο Παπαδημητρίου για να μην πάει στην Εξεταστική για την Υγεία

Εμπαίζει την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος μετά τα νομικά και ιατρικά προσχήματα προκειμένου να μην καταθέσει, τώρα ζητά τον διορισμό τεχνικού συμβούλου για να παραστεί ως μάρτυρας. Προκλητική η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην αρχή της συνεδρίασης -κατά την οποία θα εξεταστεί η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και σύζυγος του πρώην υπουργού Υγείας Δ. Κρεμαστινού- ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το Σώμα πως ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να υποστεί τη «βάσανο της κατάθεσης». Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως εξαντλήθηκαν τα νόμιμα μέσα για την περιπετειώδη κλήση του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος αρχικά προέβαλλε νομικά κωλύματα για να μην δώσει το «παρών», ενώ εσχάτως επικαλέστηκε λόγους υγείας για να αποφύγει την κατάθεση.

Η Εξεταστική Επιτροπή είχε παραπέμψει τον κ. Παπαδημητρίου στο νευροχειρουργικό τμήμα του «Γεννηματάς» για να κάνει τις ανάλογες εξετάσεις που θα αποδείκνυαν τα λεγόμενά του. Οι εξετάσεις, διέψευσαν τον Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο οποίος σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις –όπως έγραψε χθες το Documento – που στάλθηκαν στην Επιτροπή μπορεί χωρίς καμία επιβάρυνση για την υγεία του να καταθέσει. «Στο σύνολο έχουμε πειστεί ότι η άρνηση του κ. Παπαδημητρίου ήταν προσχηματική και προσβλητική για τη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλωμενάκης, συμπληρώνοντας πως οι πραγματογνώμονες ιατροί διαβεβαιώνουν ότι ο μάρτυρας δεν παρουσιάζει κανένα έλλειμμα και πως η κατάστασή του τού επιτρέπει να καταθέσει.

Πέρα από τη διαρκή κοροϊδία περί προβλημάτων υγείας, ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε δικόγραφο στην Εξεταστική Επιτροπή, με το οποίο ζητεί να διοριστεί τεχνικός σύμβουλος για να καταθέσει. Το αίτημα απορρίφθηκε, με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη να προτείνει να απευθυνθεί στον μάρτυρα για τελευταία φορά πρόσκληση στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται προειδοποίηση για διαταγή βίαιης προσαγωγής σε περίπτωση που αρνηθεί και πάλι να παραστεί. «Ως εδώ ο εμπαιγμός» σχολίασε ο Σπύρος Λάππας, προσθέτοντας πως ο μάρτυρας δεν εμπαίζει μόνο το Κοινοβούλιο αλλά και την κοινωνία.

Προκλητική ήταν για άλλη μια φορά η στάση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, αφού προσπάθησε να προσδώσει «σκιές» στον ορισμό των ιατρών – πραγματογνωμόνων, παρουσιάστηκε ως ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τη μεταχείριση που θα έχει ο μάρτυρας από τα μέλη της Επιτροπής. Ειδικότερα, έκανε παράκληση στην τήρηση των δικονομικών κανόνων κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Παπαδημητρίου. Δηλαδή, ενός μάρτυρα που επί εβδομάδες εμπαίζει την Εξεταστική Επιτροπή και αρνείται να παραστεί ως είναι υποχρεωμένος να κάνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter