Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και παιδιά: Οι σκέψεις των ειδικών (Video)

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και παιδιά: Οι σκέψεις των ειδικών (Video)

«Ας ολοκληρωθεί (σ.σ. ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε» ήταν η απάντηση του Αλκιβιάδη Βατόπουλου, αναφορικά με τον ενδεχόμενο εμβολιασμό ανηλίκων κάτω των 12 ετών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών είπε πως η διαδικασία θα πρέπει να γίνει σιγά σιγά ενώ πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σε τοποθέτησή του στο Open τόνισε ότι ο μη εμβολιασμός συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων θα φέρει το ζήτημα των παιδιών στην επιφάνεια, ενώ αν εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι δεν χρειάζεται να μπούμε σε τέτοια συζήτηση.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γώγος, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer που δοκιμάζεται για τα παιδιά παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ικανοποιητική ασφάλεια.

Όσον αφορά το εάν πρέπει να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημείωσε ότι: «αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία, πράγμα δύσκολο, μπορούμε να το δούμε αργότερα, αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς». «Έχουμε έναν δύσκολο και μεταδοτικό ιό», πρόσθεσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter