Ένα ακόμα χαστούκι από την Μέρκελ και ο Μητσοτάκης συμμορφώθηκε

Ένα ακόμα χαστούκι από την Μέρκελ και ο Μητσοτάκης συμμορφώθηκε
Φωτογραφία αρχείου

Εκείνος προσπάθησε να το υποτιμήσει στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής αλλά στη διπλωματία η ψυχρολουσία είναι ψυχρολουσία.

Γιατί η λεκτική αποδοκιμασία από την Μέρκελ και από τον Μακρόν στον Μητσοτάκη δεν ήταν τόσο λεκτική αλλά προειδοποίηση.

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε αμέσως να προσαρμοστεί, εξάλλου αυτό είναι και το μεγάλο της ατού, για να είναι αρεστή στους τραπεζικούς, επιχειρηματικούς και «ευρωπαϊκούς κύκλους»: Να υπηρετεί και εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή (και όχι μόνον) εξουσία

Ο λόγος για την αποδοκιμασία που εισέπραξε από την Μέρκελ, στην οποία συμφώνησε και ο Μακρόν για το γεγονός πως η χώρα μας δεχόταν πιστοποιητικά εμβολιασμού με το ρωσικό εμβόλιο Ρώσων πολιτών που ήθελαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια δεν απαιτούσε τεστ PCR ή rapid test .

Η ένσταση υποτίθεται πως ήταν ότι μετά μπορούν να μετακινηθούν εντός της Ε.Ε. αλλά και οι φόβοι για την μετάλλαξη Δέλτα.

Μπορεί να κρύβονται πίσω συμφέροντα φαρμακευτικών ή πολιτική πίεση προς τη Μόσχα. Μπορεί και άλλα που δεν γνωρίζουμε που αφορούν τα ίδια τα εμβόλια.

Όπως και να’χει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέροντας πως έχει στην ουσία (μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες) αποτύχει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πως έρχεται ένα σκληρό καλοκαίρι χωρίς τουρίστες, προσπάθησε να ανοίξει τα σύνορα χωρίς να ρωτήσει «τα αφεντικά».

Ήταν και η πρώτη μικρή του «επανάσταση» στην οποία υποχρεώθηκε αφού ακόμα και η Βρετανία έκλεισε την κάνουλα του τουρισμού.

Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες και ενώ ήλπιζαν σε κάποια ροή τουρισμού από τη Ρωσία πάρθηκε άρον-άρον η απόφαση υποχρεωτικού τεστ πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε όχι.

Η Ευρώπη δεν έχει ακόμα «αναγνωρίσει» το ρωσικό εμβόλιο, είτε λόγω πολιτικών πιέσεων, είτε γιατί δεν έχει πεισθεί και δεν αφήνει κανέναν να βγει εκτός γραμμής…

Εξάλλου και οι προβλεπόμενες αγορές ρωσικών εμβολίων από Γερμανία ή Αυστρία προϋποθέτουν την έγκριση του εμβολίου από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό EMA.

Η διαφορά είναι πως τα θησαυροφυλάκια της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών είναι τίγκα στο χρυσό και σε χρήμα ενώ σε εμάς φρόντισαν να το αδειάσουν…

Έτσι για μία ακόμη φορά προσαρμόστηκαν στους μεγάλους παίκτες σκύβοντας το κεφάλι.

  • Ή είχαν λάθος και καλά έκαναν που άλλαξαν άποψη…
  • Ή ήταν σωστοί και κακώς υποχώρησαν.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter