Ένα Nissan NP300 για τον Πάπα

Ένα τροποποιημένο Nissan NP300 χρησιμοποιήθηκε ως όχημα μεταφοράς του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Μαυρίκιο.

Ένα τροποποιημένο Nissan NP300 χρησιμοποιήθηκε ως όχημα μεταφοράς του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Μαυρίκιο.

Από το 1965, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα για τον Ποντίφικα, όταν ο Πάπας Παύλος VI χρησιμοποίησε ένα παρόμοιου τύπου όχημα για να χαιρετίσει τα πλήθη στη Νέα Υόρκη.

Με την πάροδο των χρόνων, αρκετοί κατασκευαστές είχαν την τιμή να μετατρέψουν τα δικά τους οχήματα προκειμένου να μεταφέρουν τον Πάπα, αλλά τούτη τη φορά, η φίρμα που τιμήθηκε, ήταν η Nissan και πιο συγκεκριμένα η Nissan NSC ABC Motors, στον Μαυρίκιο.

Η ABC Motors προσέφερε το σασί του Nissan NP300, που στάλθηκε στη θυγατρική ABC Coachworks για να τροποποιηθεί. Αυτή η εταιρεία επιμελείται την κατασκευή λεωφορείων, πούλμαν και ασθενοφόρων, ενώ τροποποιεί οχήματα για την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Το σασί του ΝΡ300, που είχε πινακίδες SCV1, συντομογραφία του Λατινικού Status Civitatis Vaticanae (Κράτος της Πόλεως του Βατικανού), θα τεθεί σε μόνιμη Έκθεση από τη Μητρόπολη, λόγω της επίσκεψης του Πάπα στο νησί.

Πηγή: Nissan

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.