Ένα Nissan NP300 για τον Πάπα

Ένα Nissan NP300 για τον Πάπα

Ένα τροποποιημένο Nissan NP300 χρησιμοποιήθηκε ως όχημα μεταφοράς του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Μαυρίκιο.

Από το 1965, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα για τον Ποντίφικα, όταν ο Πάπας Παύλος VI χρησιμοποίησε ένα παρόμοιου τύπου όχημα για να χαιρετίσει τα πλήθη στη Νέα Υόρκη.

Με την πάροδο των χρόνων, αρκετοί κατασκευαστές είχαν την τιμή να μετατρέψουν τα δικά τους οχήματα προκειμένου να μεταφέρουν τον Πάπα, αλλά τούτη τη φορά, η φίρμα που τιμήθηκε, ήταν η Nissan και πιο συγκεκριμένα η Nissan NSC ABC Motors, στον Μαυρίκιο.

___STEADY_PAYWALL___

Η ABC Motors προσέφερε το σασί του Nissan NP300, που στάλθηκε στη θυγατρική ABC Coachworks για να τροποποιηθεί. Αυτή η εταιρεία επιμελείται την κατασκευή λεωφορείων, πούλμαν και ασθενοφόρων, ενώ τροποποιεί οχήματα για την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Το σασί του ΝΡ300, που είχε πινακίδες SCV1, συντομογραφία του Λατινικού Status Civitatis Vaticanae (Κράτος της Πόλεως του Βατικανού), θα τεθεί σε μόνιμη Έκθεση από τη Μητρόπολη, λόγω της επίσκεψης του Πάπα στο νησί.

Πηγή: Nissan

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter