Ένας χρόνος από τον θάνατο του υγειονομικού Κώστα Πετσούκη – Αυγέρη: «Οι ευθύνες να αποδοθούν»

Ένας χρόνος από τον θάνατο του υγειονομικού Κώστα Πετσούκη – Αυγέρη: «Οι ευθύνες να αποδοθούν»

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του υγειονομικού Κώστα Πετσούκη ο οποίος δίνοντας, όπως και οι υπόλοιποι συνάδερφοί του, υπεράνθρωπο αγώνα απέναντι στον φονικό κορονοϊό, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, όπου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε ΜΕΘ, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος για περίπου μιάμιση ώρα…

Έκτοτε, η οικογένειά του άτυχου Κώστα Πετσούκη, και η σύζυγός του, Ολυμπία Τσάτσα, δίνει το δικό της αγώνα, παρά τη δυσβάσταχτη απώλεια, για δικαίωση. Δικαίωση όλων των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, προτού έρθουν τα εμβόλια. Μάλιστα, η κ. Τσάτσα είχε απευθυνθεί μέσω του documentonews.gr, στον τότε υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη διατύπωση που είχε επιλέξει υποστηρίζοντας πως «καταδικασμένος σε θάνατο δεν είναι κανένας». 

Δείτε επίσης: Σύζυγος υγειονομικού που πέθανε από κορονοϊό κατά Κικίλια: Ήταν καταδικασμένος ή όχι ο άνθρωπός μας; (Video)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται τη Δευτέρα, από τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 όταν ο Κώστας Πετσούκης έφυγε από τη ζωή, και η οικογένεια συνεχίζει τη μάχη για να πέσει «φως» στην υπόθεση για το τι συνέβη τις τελευταίες στιγμές με το μπλακ-άουτ στο νοσοκομείο.

Έναν χρόνο αργότερα, η χώρα μετρά -δυστυχώς- σχεδόν 20.000 νεκρούς από κορονοϊό.

Σε αυτό το μήκος κύματος, η Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook, δημοσιεύοντας το δεύτερο επεισόδιο από την εκπομπή της «Άνθρωποι», τονίζει:

«19.651 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

19.651 ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ
Είχα ένα τάμα. Να πάω στη Φλώρινα για να ανάψω ένα κεράκι στον τάφο του Κώστα Πετσούκη, όταν θα κλείσει ένας χρόνος από το θάνατό του. Το είχα υποσχεθεί στην γυναίκα του την Ολυμπία.
Η Ολυμπία μάς σύστησε τον Κώστα. Έναν Άνθρωπο. Έναν από του 19.651 ανθρώπους που έφυγαν μέχρι σήμερα από κορωνοιό στη χώρα μας. Τον Άνθρωπό της…
Το Σάββατο είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή και δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι στο ετήσιο μνημόσυνο του Κώστα.
Αντί μνημοσύνου, εναποθέτω αυτή την μαρτυρία μνήμης για τις συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο Φλώρινας όπου και εργαζόταν, την έλλειψη υποδομών, την διασωλήνωση και παραμονή του εκτός ΜΕΘ για δυο ημέρες, τον αγώνα να βρεθεί ένα κρεβάτι στην Εντατική, την άτυχη κατάληξή του στο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, στο οποίο είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος για μιάμιση ώρα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του…
Ο Κώστας έφυγε στις 20 Δεκεμβρίου του 2020.
Δεν ξέρω αν συμπεριλήφθηκε στην έρευνα Λύτρα-Τσιόδρα.
Δεν ξέρω αν νοιάζεται ο Μητσοτάκης για όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που χάθηκαν ή για αυτούς που θα προστεθούν.
Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα αν έχανα ένα δικό μου άνθρωπο υπό τέτοιες συνθήκες.
Ξέρω όμως ότι ο πόνος της Ολυμπίας είναι μεγάλος και τα γιατί ακόμη μεγαλύτερα.
Τα διατυπώνει με μεγάλη καθαρότητα και αξιοπρέπεια.
Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν και οι ευθύνες να αποδοθούν.
Είναι απαίτηση και χρέος προς το δίκαιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter