Ενώπιον του ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ για τα ομοφοβικά σχόλια Χιώτη και Αυτιά κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ενώπιον του ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ για τα ομοφοβικά σχόλια Χιώτη και Αυτιά κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ενώπιον της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) θα βρεθούν στις 28 Μαρτίου οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ, απολογούμενοι για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, καλούνται να παρέχουν εξηγήσεις για όσα ειπώθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» από τον Βασίλη Χιώτη στις 11 Οκτωβρίου 2023, καθώς και στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» από τον Γιώργο Αυτιά, τρεις ημέρες αργότερα (14 Οκτωβρίου) σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ραδιοσταθμός και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ελέγχονται εξαιτίας των όσων είπαν οι δύο δημοσιογράφοι με αφορμή την επικείμενη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Χιώτης, ο οποίος είχε παραδεχθεί το λάθος του δηλώνοντας πως έκανε «φάουλ» παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του ραδιοφώνου και παραμένει σε εκπομπή με τον Νότη Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Χιώτης είχε αναφέρει «βγάζουν καλά σύκα στην Καλαμάτα», προκαλώντας τότε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα.

Αντίθετα ο Γιώργος Αυτιάς είχε αναφέρει στην εκπομπή του αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα, όταν εκείνος παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε υπάρχει και γυμναστήριο για τους νεοσύλλεκτους, όπου πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε.. τι μέλλει γενέσθαι.». Ο ίδιος υποστήριξε πως το σχόλιό του δεν ήταν «ομοφοβικό», βρίσκοντας στήριξη και από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο ίδιος έχει δηλώσει εμμέσως ότι θα είναι υποψήφιος της Ν.Δ. για το Ευρωκοινοβούλιο, αν και δεν είναι επίσημο ακόμα.

Έπειτα από την παροχή προφορικών εξηγήσεων, οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ θα πρέπει μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλλουν τα αντίστοιχα γραπτά υπομνήματα.

Διαβάστε σχετικά:

Ομοφοβικός ΣΚΑΪ: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους μετά την πρόκληση Αυτιά

Ο Άδωνης Γεωργιάδης καλύπτει τον Γιώργο Αυτιά για τη χυδαία ομοφοβική επίθεση κατά Κασσελάκη

O Κασσελάκης πετάει το γάντι στον ΣΚΑΪ για τον Αυτιά: Ξεριζώστε την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας

Αυτιάς στο ΣΚΑΪ: Νέο κρούσμα ομοφοβικών σχολίων κατά Κασσελάκη (βίντεο)

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Χιώτης από τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ 100,3

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter