Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Επεισοδιακή συνέλευση – Με δύο προτάσεις για πρώτη φορά το προεδρείο

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Επεισοδιακή συνέλευση – Με δύο προτάσεις για πρώτη φορά το προεδρείο

Ο κακός χαμός επικράτησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε μία από τις πιο μαζικές συνελεύσεις των τελευταίων ετών, όπου έδωσαν το παρόν εκατοντάδες δικαστές και εισαγγελείς από όλη την Ελλάδα, καθώς επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις δικαστών και εισαγγελέων σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Στα «όπλα» δικαστές και εισαγγελείς για το νέο δικαστικό χάρτη – Η μαζικότερη Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών

Κατά την ψηφοφορία τέθηκαν προς ψήφιση πέντε διαφορετικά ψηφίσματα. Ένα από αυτά ήταν του νυν προεδρείου της Ένωσης. Όχι βέβαια του συνόλου του προεδρείου, καθώς για πρώτη φορά το το νυν προεδρείο κατέβηκε με δύο ξεχωριστές προτάσεις. Συγκεκριμένα, η εφέτης Ελευθερία Κώνστα κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση προς ψήφισμα από ότι το υπόλοιπο προεδρείο του ΔΣ της Ένωσης, υπό την εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη. Στα αξιοσημείωτα της Συνέλευσης ήταν και το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Δημήτρης Φούκας αν και ανήκει στην ομάδα της εφέτη Κώνστα συντάχθηκε με την πρόταση της ομάδας Στενιώτη. Είναι ερώτημα εάν η κίνηση αυτή αποτελεί προάγγελο διάσπασης του νυν προεδρείου της Ένωσης, ή πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Μύλος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγελίες για «άκυρη και αντικαταστατικη» απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Σε ότι αφορά την πρόταση της ομάδα του πρώην προέδρου της Ένωσης, Χριστόφορου Σεβαστίδη, δηλαδή της μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης, συγκέντρωσε 200 ψήφους, ενώ οι άλλες δύο προτάσεις που κατατέθηκαν έλαβαν 53 και 2 ψήφους αντίστοιχα. Την ομάδα Σεβαστίδη αποτελούν έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, επί τρεις συνεχόμενες θητείες, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα.

Μετά το τέλος της καταμέτρησης επικράτησε ένταση. Η πλευρά Σεβαστίδη, υποστήριξε πως καμία πρόταση δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία και επομένως με βάση το καταστατικό, θα πρέπει να τεθούν οι δύο επικρατέστερες προτάσεις ξανά σε ψηφοφορία. Σε αυτό ωστόσο αντέδρασε η ομάδα Στενιώτη, που επέμεινε ότι η δική τους πρόταση ήταν η επικρατέστερη διότι είχε λάβει τους περισσότερους ψήφους.

Δύο γραμμές επικράτησαν και στα μέλη του προεδρείου της Συνέλευσης. Η εφέτης Άννα Ρήγα και ο ειρηνοδίκης Ιωάννης Δρίζης διέκοψαν την διαδικασία και θεώρησαν την διαδικασία λήξασα. Αντίθετα ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Αρεοπαγίτης Ηλίας Γιαρένης, ο οποίος μειοψήφησε και διαχώρισε τη θέση του.

Τελικά εκδόθηκαν δύο διαφορετικές ανακοινώσεις. Η μία από την πλευρά της ομάδας Σεβαστίδη και η δεύτερη από τα μέλη του προεδρείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter