Ενοχική στάση από το Μαξίμου στην έντονη κριτική για το δείπνο στο Δεσποτικό

Ενοχική στάση από το Μαξίμου στην έντονη κριτική για το δείπνο στο Δεσποτικό

Αγανάκτηση εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου στην κριτική που δέχεται το πρωθυπουργικό ζεύγος για το δείπνο στο οποίο παρευρέθηκε μαζί με διεθνείς celebrities το βράδυ της Κυριακής στη νησίδα Δεσποτικό στην Αντίπαρο, ενώ παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «αντιπολίτευση της μίρλας και της μικρότητας».

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης δεν πάει διακοπές αλλά μαζί με την Μαρέβα «πετάχτηκαν» από την Τήνο στην Αντίπαρο!

«Θαλάσσιο ταξί» του ζεύγους Μητσοτάκη σκάφος του Λιμενικού για να τους πάει για δείπνο στην Αντίπαρο!

Στην ανακοίνωση- απάντησή της η κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες ότι έγινε δείπνο στην συγκεκριμένη νησίδα, ωστόσο δεν αναφέρει που έγινε το δείπνο, ούτε αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος μετέβη στην Αντίπαρο και στο Δεσποτικό με σκάφος του Λιμενικού, το οποίο και περίμενε όσο διαρκούσε το δείπνο για να επιστρέψει το ζεύγος στην Τήνο.

Στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: «Την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκλήθηκαν και δείπνησαν με ανθρώπους που ασκούν σημαντική παγκόσμια επιρροή, οι οποίοι έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αφού τα οφέλη για την προβολή της χώρας είναι προφανή. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως προκάλεσε οργή! Αυτή τη φορά τα λαγωνικά του κ. Τσίπρα ανακάλυψαν βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου του Δεσποτικού από την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού, του Τόμ Χάνκς, του Τζεφ Μπέζος, της Ρίτα Γουίλσον, του Μπάρι Ντίλερ, της Νταϊάν φον Φύρστενμπεργκ του Άντερσον Κούπερ, και ρωτούν αν υπήρξε άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν απαιτείται άδεια για να επισκεφθεί κάποιος με την παρέα του, την παραλία στο Δεσποτικό. Πόσο μάλλον όταν το δείπνο, που τόσο τους ενόχλησε, έγινε αλλού! Έλεος πια με την αντιπολίτευση της μίρλας και της μικρότητας!».

Σημειώνεται ότι η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή με τη οποία ρωτά αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αν δόθηκε η άδεια από το ΚΑΣ για το δείπνο, καθώς η νησίδα Δεσποτικό είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.

Η Ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρονται τα εξής:

«Την Κυριακή 4 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του συνέφαγαν σε δείπνο στη νησίδα Δεσποτικό με γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγό του Χόλυγουντ, με διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, με τον επικεφαλής της Amazon, με διάσημους ηθοποιούς καθώς και με δημοσιογράφο διεθνούς δικτύου.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του μετέβησαν στο Δεσποτικό – παρά τον ιδιωτικό χαρακτήρα της επίσκεψης – με σκάφος του Λιμενικού στη συγκεκριμένη νησίδα.

Η νησίδα Δεσποτικό (δυτικά της Αντιπάρου) από το 2000 έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 944/Β/31-7-2000). Πρόκειται για έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, που όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Οδυσσεύς» του υπουργείου Πολιτισμού: «Ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Μάντρα Δεσποτικού ανασκάπτεται συστηματικά από το 2001 και μέχρι σήμερα οι συνεχιζόμενες έρευνες έχουν φέρει στο φως ένα εκτεταμένο ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα, η ύπαρξή του οποίου ήταν άγνωστη από επιγραφικές ή άλλες φιλολογικές πηγές της αρχαιότητας». Η συγκεκριμένη νησίδα προστατεύεται από την περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία, ως αρχαιολογικός χώρος.Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο Δεσποτικό στήθηκε ένα ειδυλλιακό και κινηματογραφικό σκηνικό, με τραπέζια, καρέκλες και πλούσια εδέσματα.

  • Επειδή, η προστασία των αρχαιολογικών μνημείων και η διαφύλαξη τους είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
  • Επειδή, η νησίδα Δεσποτικό αποτελεί σε όλη της την έκταση κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο.
  • Επειδή, πραγματοποιούνται στη νησίδα σημαντικές αρχαιολογικές εργασίες

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Ήταν σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού η διοργάνωση του συγκεκριμένου δείπνου στη νησίδα Δεσποτικό; Είχε χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια από το ΚΑΣ;

2. Ποια μέτρα λήφθηκαν ώστε να μην προκληθούν προσκόμματα στις συνεχιζόμενες αρχαιολογικές εργασίες;

3. Ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκδήλωσης και πώς εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες των συμμετεχόντων; Υπήρχε προσωπικό που θα εξυπηρετούσε ειδικά τους συμμετέχοντες στο εν λόγω δείπνο την βραδιά αυτή στη νησίδα Δεσποτικό; Πόσα άτομα συμμετείχαν συνολικά στην εκδήλωση (συμμετέχοντες και προσωπικό); Τι είδους προσωρινές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δείπνου;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter