Ένταση, χημικά και δεκάδες προσαγωγές από την έφοδο της Αστυνομίας Χρυσοχοΐδη στο ΑΠΘ (Photos – Video)

Ένταση, χημικά και δεκάδες προσαγωγές από την έφοδο της Αστυνομίας Χρυσοχοΐδη στο ΑΠΘ (Photos – Video)

Ένταση επικράτησε κατά την έφοδο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, περίπου στις 6 το πρωί της Πέμπτης, στο ΑΠΘ με σκοπό την εκκένωση της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη. Οι άνδρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δε δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ αποκλείστηκαν ενώ η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα ενώ περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές κατά την επιχείρηση εκκένωσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Πρόκειται για 26 άνδρες και επτά γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να εξεταστούν. Όπως ανακοινώθηκε, οι 33 προσαγωγές έγιναν από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος. Σε ό,τι αφορά τους προσαχθέντες η αστυνομία γνωστοποίησε ότι «οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Όπως θα δείτε, σημειώθηκαν και στιγμές έντασης μεταξύ φοιτητών και ανδρών των ΜΑΤ:


Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δίπλα στους προσαχθέντες υπάρχουν άτομα που φορούν πολιτικά:

Νέα συγκέντρωση στις 11:00

Στο μεταξύ οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση στις 11:00 στην Καμάρα. Σημειώνεται ότι για σήμερα Πέμπτη  ήταν προγραμματισμένη προσυγκέντρωση στις 11:00 στην πρυτανεία και διαμαρτυρία έπειτα στις 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων: 

«Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας. Από την πρώτη στιγμή στον χώρο βρέθηκαν συνδικαλιστές φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας!

Δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους. Ακόμη μια φορά , η τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο δεν θα το πετύχουν. Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική τους η απάντηση μας. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 11.00 στην κάμαρα».

Εικόνα έξω από το ΑΠΘ:

Ωστόσο, αξίζει να υπογραμμιστεί πως η επιχείρηση έρχεται παρά το γεγονός πως είχε γίνει γνωστό από τους φοιτητικούς συλλόγους πως σήμερα, Πέμπτη, θα σταματούσαν την πολυήμερη κατάληψη.

Η επιχείρηση αυτή έρχεται μετά τα γεγονότα της Δευτέρας, όταν δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν αργά το βράδυ την Πρυτανεία του ΑΠΘ, απαγορεύοντας ακόμα και σε δικηγόρους την πρόσβαση στο κτίριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, στον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιδοθεί σε κυνηγητό φοιτητών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην κατάληψη, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Δείτε επίσης: Αστυνομική τρομοκρατία με στόχο τη νεολαία – Επιχείρηση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (Videos)


Πηγή: Thestival.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες/Βίντεο: Thestival.gr, GrTimes.gr, Thesstoday.gr, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter