Έντονες αντιδράσεις σχετικά με την εντολή λογοκρισίας στην ΕΡΤ για το «κορονογλέντι» Μητσοτάκη

Έντονες αντιδράσεις σχετικά με την εντολή λογοκρισίας στην ΕΡΤ για το «κορονογλέντι» Μητσοτάκη

Η αντιπολίτευση καταδικάζει τα φαινόμενα λογοκρισίας που φανερώθηκαν στην ΕΡΤ σχετικά με τα πλάνα για το πρωθυπουργικό «κορονοπάρτι» στην Ικαρία στην οικία του βουλευτή Στεφανάδη, μέσω ενός σημειώματος που τοιχοκολλήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων.

Η επιλογή της λογοκρισίας από πλευράς ΕΡΤ και οι εντολές που δόθηκαν με την ένδειξη… SOS μέσω ενός πίνακα ανακοινώσεων στο Ραδιομέγαρο, όπως κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάλλουν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στηλιτεύοντας τα φαινόμενα καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε επίσης: Σε ΥΕΝΕΔ μετατρέπει η κυβέρνηση την ΕΡΤ – Λογοκρισία για να προφυλάξει τον Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι αναμένει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, ενώ ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κόμματος, κατέθεσαν ερώτηση στον κ. Λιβάνιο για τα «φαινόμενα ΥΕΝΕΔ» που παρατηρούνται στην ΕΡΤ.

Το ΚΙΝΑΛ ζητά από την πλευρά του απαντήσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ. «Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και αλλά κανάλια αρχικά -αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται ) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε. Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «άθλια προσπάθεια λογοκρισίας» από την πλευρά της ΕΡΤ. «Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με οδηγίες προς τους
δημοσιογράφους της ΕΡΤ, για το τι πρέπει να προβάλλουν και τι όχι απ’
την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία -εφόσον ισχύει- δεν αποτελεί
μόνο άθλια προσπάθεια λογοκρισίας απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και μια
ακόμη απόδειξη για το πως οι κυβερνήσεις μεταχειρίζονται διαχρονικά την
ΕΡΤ ως δικό τους φερέφωνο»,
τόνισε ο Περισσός.

Το ΜέΡΑ25 υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε… «απλά μαθήματα Βόρειας Κορέας».

«Απλά μαθήματα Βόρειας Κορέας: η κυβέρνηση πιάνεται με την Ικαριώτικη γίδα στην πλάτη και ένα Λιγνάδειο λεκέ στο πουκάμισο; Κανένα πρόβλημα: αναλαμβάνει η «δημόσια τηλεόραση» να στέλνει SOS σημειώματα στους συντάκτες να μην προβάλουν τις Ικαριώτικες «ανεμελιές» του Πρωθυπουργού, όπως και να μην ξεφύγει φωτογραφία του κυρίου Λιγνάδη με κυβερνητικούς, ή επικριτική αντιπολιτευτική δήλωση αλογόκριτη.

Στον αντίποδα του εγχώριου τοπίου ενημέρωσης, όπου οι άβολες ειδήσεις είτε στραγγαλίζονται από την ασφυκτική Πρωθυπουργική εποπτεία επί της ΕΡΤ και του ΑΠΕ είτε πλακώνονται κάτω από τους πακτωλούς κρατικής ενίσχυσης στα ιδιωτικά ΜΜΕ, οι Έλληνες ενημερώνονται όλο και συχνότερα από πρωτοκλασσάτα Μέσα του εξωτερικού για το πόσο μπανανία θεωρούν οι κυβερνώντες τη χώρα.

Όπως τότε που η ΕΡΤ είχε μετατραπεί ξανά σε ΥΕΝΕΔ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter