Εντυπωσιακή η ΑΕΚ – Συνέτριψε 5-0 τη Σαχτάρ με Γκαρσία και Ζίνι

Εντυπωσιακή η ΑΕΚ – Συνέτριψε 5-0 τη Σαχτάρ με Γκαρσία και Ζίνι

Εντυπωσιακή σε ένα ακόμα φιλικό της παιχνίδι η ΑΕΚ συνέτριψε στην Ολλανδία την Σαχτάρ Ντόνετσκ με 5-0 έχοντας πρωταγωνιστές τους Λιβάι Γκαρσία που σημείωσε χατ τρικ στην επιστροφή του στην ενδεκάδα και τον νεαρό Ζίνι που πέτυχε δύο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν σε λίγη ώρα με ένα ακόμη παιχνίδι διάρκειας 70 λεπτών σε δύο 35λεπτα.

Στο πρώτο μέρος του φιλικού η AEK ξεκίνησε με την εξής ενδεκάδα: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία. Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε ορμητικά το ματς με πολύ πίεση στην άμυνα των Ουκρανών και αρκετά κλεψίματα μπάλας. Η τακτική αυτή έφερε και το 1-0 στο 12’ με τον Λιβάι Γκαρσία.

Κι ενώ η ΑΕΚ κυριαρχούσε στο γήπεδο, στο 16’ ο Αμραμπατ έκανε φάουλ και διαμαρτυρήθηκε βλέποντας την κίτρινη κάρτα του Ολλανδού ρέφερι, ο οποίος εξάντλησε την αυστηρότητα του κι έδειξε αμέσως μετά και 2η στον παίκτη της Ενωσης γιατί συνέχισε τη διαμαρτυρία! Απίστευτο αλλά αληθινό. Σε ένα καλοκαιρινό φιλικό ματς προετοιμασίας χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό και μόλις στο 16ο λεπτό να αποβάλεις παίκτη για διαμαρτυρία με δύο κίτρινες στην ίδια φάση, το λες και… ρεκόρ Γκίνες! Και τέσσερα λεπτά αργότερα (28’) ο Ολλανδός διαιτητής Φαν ντερ Κέρκοφ απέβαλε με 2η κίτρινη και τον Ουντόντ της Σαχτάρ, αφήνοντας και τους Ουκρανούς με 10 παίκτες, αναδεικνύοντας τον εαυτό του, ως αρνητικό πρωταγωνιστή του φιλικού! Στο 40’ με εκπληκτική ατομική προσπάθεια ο Γκαρσία έγραψε με το 2ο προσωπικό του γκολ και το 2-0, στην πρώτη του παρουσία στα φιλικά της ΑΕΚ…

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα σε αντίθεση με τη Σαχτάρ που προχώρησε σε πέντε αλλαγές. Το σκηνικό πάντως δεν άλλαξε με τον Τσούμπερ (50’) να συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες ενώ ο Γιόνσον (49’) δεν μπόρεσε να νικήσει τον ουκρανό γκολκίπερ σε τετ α τετ. Ο «δικέφαλος» συνέχισε να εντυπωσιάζει και με την πίεση της ανάγκασε σε νέο λάθος τους ουκρανούς στο 65’ με τον Γκαρσία να τελειώνει τη φάση για το 3-0…

Στο 76’ ο Ματάις Αλμέιδα άλλαξε τους εννέα από τους 10 παίκτες της ΑΕΚ (έμεινε μόνο ο Αθανασιάδης) έτσι ώστε να μοιράσει τον χρόνο των παικτών του και ενόψει του επόμενου 70λεπτου αγώνα με τους Ουκρανούς. Ετσι η Ενωση συνέχισε με τους Αθανασιάδη, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Γεμπόα, Μήτογλου, Γαλανόπουλο, Λαμαράνα, Μαχαίρα, Φαν Βέερτ, Ζίνι.

Η ΑΕΚ δεν έχασε ρυθμό και στο 83’ από σέντρα του Μαχαίρα ο Ζίνι με κεφαλιά έκανε το 4-0, με τον ίδιο παίκτη στο 86’ να κάνει από ασίστ του Φαν Βέερτ και το 5-0, σκορ που έμεινε ως το φινάλε του 90λεπτου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter