Επείγουσα έκκληση ελλήνων γιατρών: «Αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας στη Γάζα»

Επείγουσα έκκληση ελλήνων γιατρών: «Αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας στη Γάζα»

Με ανακοίνωσή του η παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών, απευθύνει επείγουσα έκκληση για αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις με τους βομβαρδισμούς ακόμα και ΜΕΘ σε νοσοκομεία της ισοπεδωμένης Γάζας, το ΕΚΑ σημειώνει:

«Οι τελευταίες ειδήσεις από τη Λωρίδα της Γάζας και τα νοσοκομεία της είναι δραματικές. Την ώρα που συνεχίζεται το έγκλημα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, την ώρα που συνεχίζεται ο ανελέητος βομβαρδισμός κατά των παιδιών και των αμάχων, οι συνάδελφοι μας στα νοσοκομεία της περιοχής δημοσιεύουν συνεχείς εκκλήσεις. Νέα έκκληση από γιατρούς του νοσοκομείου στη Shifa χθες 10/11/23 και σήμερα 11/11/2023 που ζητούν να μπορέσουν, αυτοί και οι ασθενείς τους, να φύγουν με ασφάλεια.

Γιατροί και υγειονομικοί δίνουν έναν ηρωικό και υπεράνθρωπο αγώνα παραμένοντας δίπλα στους ασθενείς τους. Ήδη, έχουμε δολοφονημένους συναδέλφους, θύματα των βομβαρδισμών του κράτους του Ισραήλ.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. Απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, στην ελληνική κυβέρνηση, να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα εξασφαλίζουν ασφαλή διάδρομο για την έξοδο προς ασφαλή τοποθεσία γιατρών, υγειονομικών και ασθενών από το νοσοκομείο της Shifa.

Η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, όλες οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, ο ΠΙΣ, ο ΙΣΑ, όλοι οι Ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν να αναλάβουν επειγόντως συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των νοηλευόμενων ασθενών καθώς και του ιατρικού κι όλου του υγειονομικού προσωπικού στη Λωρίδα της Γάζας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter