Επεισόδια στου Ρέντη: Το DNA «έδειξε» τον ανήλικο αδερφό του 18χρονου – Ραγδαίες εξελίξεις

Επεισόδια στου Ρέντη: Το DNA «έδειξε» τον ανήλικο αδερφό του 18χρονου – Ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε DNA ενός ακόμα ατόμου σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου δράστη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στου Ρέντη: Βρέθηκε DNA ακόμη ενός ατόμου σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας

Μάλιστα, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Δείτε επίσης: Ρέντης: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Προφυλακιστέος ο 18χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Ρέντης: «Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα» – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 18χρονος (Video)

Ο 18χρονος πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων Πειραιά λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης μαζί με τον δικηγόρο του και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη έγινε γνωστό από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα»

Ο 18χρονος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Παράλληλα, φέρεται να ανέφερε ότι δεν ήξερε να χρησιμοποιεί φωτοβολίδα και πως είχε στόχο να τη ρίξει προς τα πάνω.

Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε συντετριμμένος, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του. Σημείωσε δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φωτοβολίδα που χρησιμοποίησε ήταν πορτοκαλί χρώματος, ενώ την ώρα που τραυματίστηκε ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter