Επένδυση του BMW Group

Επένδυση του BMW Group

Επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από το BMW Group σε Κέντρο Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών

Το BMW Group συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία του σχετικά με τις κυψέλες μπαταριών σε ένα νέο κέντρο τεχνολογίας (competence centre). Ο Κλάους Φρόλιχ, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης, και ο Όλιβερ Ζίψε, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Παραγωγή, πλαισιώθηκαν από την Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Βαυαρίας,Ίλσε Άιγνερ, στην τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών του BMW Group, στο Μόναχο. Το διεπιστημονικό κέντρο εξειδίκευσης στόχο έχει την εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών και την μετάβασή της σε διαδικασία παραγωγής. Η εταιρία θα επενδύσει συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις του κέντρου την επόμενη τετραετία, δημιουργώντας 200 θέσεις εργασίας. Η λειτουργία του κέντρου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Μιλώντας στην τελετή θεμελίωσης, ο Κλάους Φρόλιχ δήλωσε: «Θα συγκεντρώσουμε όλη την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στην αλυσίδα αξιών των κυψελών μπαταριών, στο νέο κέντρο τεχνολογίας. Ειδικοί διεθνούς κύρους που θα εργαστούν στα νέα εργαστήρια και εγκαταστάσεις εξέλιξης, θα διερευνήσουν τη βελτίωση της χημείας και της σχεδίασης των κυψελών. Θα εστιάσουμε σε περαιτέρω βελτιώσεις της απόδοσης, της διάρκειας ζωής, της ασφάλειας, της φόρτισης και ασφαλώς του κόστους της μπαταρίας. Θα εγκαινιάσουμε νέα πρότυπα στη βιομηχανία».

Ο Όλιβερ Ζίψε πρόσθεσε: «Παράγοντας κυψέλες μπαταριών, μπορούμε να αναλύουμε και να κατανοούμε πλήρως τις διαδικασίες που δημιουργούν αξία για τις κυψέλες. Με αυτή την τεχνογνωσία, παρέχουμε τη δυνατότητα στους προμηθευτές μας να κατασκευάζουν κυψέλες σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας. Η γνώση που αποκτάμε είναι πολύ σημαντική για εμάς, ανεξάρτητα εάν κατασκευάζουμε οι ίδιοι ή όχι τις κυψέλες μπαταριών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter