Γκάφα Φλωρίδη: Δεσμεύτηκε για κατάργηση ασυλίας των τραπεζιτών που νομοθέτησε ο Μητσοτάκης (Video)

Γκάφα Φλωρίδη: Δεσμεύτηκε για κατάργηση ασυλίας των τραπεζιτών που νομοθέτησε ο Μητσοτάκης (Video)

Εκτός γραμμής βρέθηκε στη Βουλή ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος άσκησε κριτική σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έγινε επί ημερών ΝΔ στο τιμόνι της χώρας και συγκεκριμένα στη διαβόητη ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Ειδικότερα, ο Γ. Φλωρίδης αιφνιδιάστηκε από το σφυροκόπημα του Σ. Φάμελλου, ο οποίος έθεσε αλλεπάλληλα ερωτήματα για φλέγοντα ζητήματα, όπως οι υποκλοπές, η πορεία της δικαστικής έρευνας για το τρίγωνο της διαπλοκής με τα «θαλασσοδάνεια» ΜΜΕ και κομμάτων, όπως επίσης το τι μέλλει γενέσθαι με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Διαβάστε σχετικά: Σφυροκόπημα Φάμελλου σε Φλωρίδη: Τι γίνεται με τις υποκλοπές; – Θα ενοποιήσετε ΑΔΑΕ και ΑΠΔΠΧ;

Έτσι, χωρίς να συνειδητοποιεί τι λέει, ο εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενος υπουργός έπεσε στην παγίδα και στηλίτευσε την πρώτη αλλαγή που έγινε το 2019 -επί «γαλάζιας» διακυβέρνησης- στον Ποινικό Κώδικα και η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

«Η απιστία δεν γίνεται να διώκεται κατ’ έγκληση» υποστήριξε με βεβαιότητα και συμπλήρωσε ψευδώς απευθυνόμενος στον Σ. Φάμελλο: «Εσείς το κάνατε…». Για του λόγου το αληθές, η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε τον Νοέμβριο του 2019 με πρόσχημα την ανάγκη να προχωρήσουν οι τραπεζίτες σε «επιθετικές αναδιαρθρώσεις δανείων».

Ξεκαθάρισε δε πως «αυτά θα τα επαναφέρω», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση πως θα καταργήσει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών που θεσπίστηκε επί ΝΔ. Ως προς την πορεία της εισαγγελικής διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, ο κ. Φλωρίδης κρύφτηκε πίσω από το πασπαρτού επιχείρημα της μυστικότητας που ενέχει το στάδιο της προδικασίας. «Είναι στα χέρια των εισαγγελέων που ερευνούν, πρόσβαση στην προανακριτική διαδικασία δεν υπάρχει» αντέτεινε.

Αναλυτικά η επίμαχη απάντηση Φλωρίδη:

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρρυθμίσουμε. Η απιστία, δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε. Έχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο ενώ κάποιοι άλλοι πως καταφέρνουν και τη γλυτώνουν; Κι επειδή αναφερθήκατε στις Τράπεζες κύριε Φάμελλε υπήρχε ένα άρθρο στον Ποινικό Κώδικα που καθιστούσε αδίκημα την τοκογλυφία των τραπεζών. Αυτό περιέργως εξαφανίστηκε στην αναθεώρηση του 2019. Δεν υπάρχει άρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών κλπ…».

Να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονη φημολογίας περί επικείμενου αδειάσματος του νέου υπουργού Δικαιοσύνης από το Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter