Σφυροκόπημα Φάμελλου σε Φλωρίδη: Τι γίνεται με τις υποκλοπές; – Θα ενοποιήσετε ΑΔΑΕ και ΑΠΔΠΧ;

Σφυροκόπημα Φάμελλου σε Φλωρίδη: Τι γίνεται με τις υποκλοπές; – Θα ενοποιήσετε ΑΔΑΕ και ΑΠΔΠΧ;

Αλλεπάλληλα ερωτήματα έθεσε στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης ο Σωκράτης Φάμελλος, αιφνιδιάζοντας τον κ. Φλωρίδη με την πρωτοβουλία του να πάρει τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού, ο οποίος έβαλλε κατά των ανεξάρτητων Αρχών.

«Ανεξάρτητες δεν σημαίνει ανεξέλεγκτες αρχές» είπε ο κ. Φλωρίδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της κυβέρνησης στον τρόπο λειτουργίας των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων Αρχών μέσω της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, γεγονός που ενδεχομένως συνδέεται με την ενοποίηση ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) – ΑΠΔΠΧ (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φάμελλος ζήτησε ενημέρωση για το τι συμβαίνει με την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε αναφορικά με το τρίγωνο της διαπλοκής μέσω «θαλασσοδανείων» σε κόμματα και ΜΜΕ, όπως επίσης με την ασυλία στα τραπεζικά στελέχη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον υπουργό να απαντήσει για το αν θα προχωρήσει στη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, ενώ έθεσε με καθαρό τρόπο το ερώτημα εάν προτίθεται η κυβέρνηση να ενοποιήσει τις ΑΔΑΕ – ΑΠΔΠΧ, επιμένοντας στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει ο κ. Φλωρίδης πότε θα ανοίξει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήραν τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος, υπογραμμίζοντας παθογένειες στη λειτουργία της τρίτης εξουσίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη συνταγματική αναθεώρηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter