Επέστρεψε στη φυλακή ο Άρης Φλώρος

Επέστρεψε στη φυλακή ο Άρης Φλώρος

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας μετά από θετική εισήγηση του εισαγγελέα, έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρσκευής, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ.Σοφουλάκης.

Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα που είχε διατάξει την υφ΄ όρων απόλυση του και διατάσσεται η άμεση σύλληψή του. Αμέσως ο κ.Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου που είχε γίνει νωρίτερα για “διασφάλιση διαφυγής” μετατράπηκε σε σύλληψη,

Η αστυνομία τον είχε προσαγάγει καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος ήταν «ύποπτος φυγής». Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δόθηκε στον ίδιο τον Άρη Φλώρο για την προσαγωγή του ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς – τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα, ανατραπεί με νεότερο βούλευμα το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, ο οποίος εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε αποφυλακιστεί, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Οι αποκαλύψεις όμως του documentonews.gr σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφυλακίστηκε ο ισχυρός άνδρας της Energa οδήγησε στην εκ νέου σύλληψή του, μετά και την άσκηση έφεσης του βουλεύματος, με το οποίο απολύθηκε, αφού προηγήθηκε η παραγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφέρεται ότι το πιστοποιητικό αναπηρίας δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Άρης Φλώρος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν λόγο να πιστεύουν πως θα αποπειραθεί να διαφύγει της επερχόμενης σύλληψής του λόγω της έφεσης στο βούλευμα με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Τελικά η αρχική του προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη μετά από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, με την οποία αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας  Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με ποσοστό αναπηρίας 67%, που έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Η σύλληψη του Άρη Φλώρου επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τη ΓΑΔΑ. Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται: «Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ’ όρον απόλυση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter