‘Καλάθι του νοικοκυριού’: Επικοινωνιακό σόου Άδωνη για λογαριασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

‘Καλάθι του νοικοκυριού’: Επικοινωνιακό σόου Άδωνη για λογαριασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

Η εφαρμογή του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού» ξεκίνησε την Τετάρτη, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά ένα… πρότζεκτ το οποίο έχει ήδη δημιουργήσει πλήθος ερωτημάτων για την αποτελεσματικότητά του και κυρίως για το κατά πόσο μπορεί να διευκολύνει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών.

Σε μία προσπάθεια να περάσει ως «ωφέλιμο» και… φιλικό προς το κοινό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε το «χρίσμα» του… παρουσιαστή στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, πραγματοποιώντας δηλώσεις στις κάμερες και παράλληλα… έλεγχο για το εάν έχει εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο.

Διαβάστε επίσης: Στα «κάγκελα» οι αρτοποιοί κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για ακρίβεια και καλάθι του νοικοκυριού (Videos)

«Το θέμα είναι να κερδίσει ο κόσμος λεφτά, σκοπός είναι να βγει ο καταναλωτής κερδισμένος. Οι άνθρωποι οι οποίοι δεν βγάζουν το μήνα να τα βγάλουν πέρα. Στόχος να φτιάξουμε ένα χώρο που οι καταναλωτές θα βρουν χαμηλότερες τιμές. Είμαστε φειδωλοί στον αριθμό των προϊόντων που θα μπούν στο καλάθι», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η αντιπολίτευση, φορείς του εμπορίου και των καταναλωτών, έχουν ήδη τοποθετηθεί ενάντια στο «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο ως μέτρο βοηθά ώστε να… «καρτελοποιηθεί» η αγορά των τροφίμων, με μεγάλους ηττημένων τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στον εν λόγω τομέα, αλλά και τους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης: Από το «καλάθι του νοικοκυριού» στα καρτέλ

Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παρουσιάσει και την ηλεκτρονική διεύθυνση e-katanalotis.gov.gr, η οποία εμφανίζει τις προσφορές σχετικά με τα 51 προϊόντα που βρίσκονται στο «καλάθι του νοικοκυριού». Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες για δυσκολία πρόσβασης στην εν λόγω ιστοσελίδα, πιθανώς λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter