Επικοινωνιακή «πρεμιέρα» των «11» με το όνομα «Νέα Αριστερά»

Επικοινωνιακή «πρεμιέρα» των «11» με το όνομα «Νέα Αριστερά»

Πρόπλασμα και εν δυνάμει «θερμοκήπιο» ανάπτυξης ενός πολιτικού φορέα αργότερα , αν αυτό κριθεί αναγκαίο για τη διεκδίκηση εκλογής ευρωβουλευτών στις ερχόμενες ευρωεκλογές, είναι η νέα Κοινοβουλευτικής Ομάδα που συγκροτούν οι 11 βουλευτές οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ.

«Νέα Αριστερά» θα είναι το όνομάς της και την συναποτελούν οι 9 βουλευτές των 6+6 /Ομάδα Αχτσιόγλου (Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Φερχάτ Οζγκιούρ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης) και οι δυο βουλευτές της “Ομπρέλας” (Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα) που συναποφάσισαν να κάνουν ένα ακόμα βήμα, μετά το εγχείρημα της εξόδου από την Κουμουνδούρου.

Δείτε επίσης: «Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το όνομα και το έμβλημα της ΚΟ για τους 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επεσήμανε μιλώντας στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το βράδυ της δευτέρας (4 Δεκεμβρίου 2023) σε εκδήλωση των 11 αποχωρησάντων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιδίωξή τους είναι να εκφράσουν μια Αριστερά αξιόπιστη, ευρύχωρη. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο «όραμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα με ελευθερία και δημοκρατία». Αναφέρθηκε στην αριστερά που να παρεμβαίνει στις προκλήσεις της εποχής, με πρώτη την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με τα αιτήματα της νέας γενιάς σε προτεραιότητα, καθώς και τα ζητήματα δικαιωμάτων, με προτάσεις για κοινωνική ισότητα, δουλειά με δικαιώματα, συμπεριληπτικό μοντέλο ανάπτυξης. Προέταξε την ανάγκη να φτιαχθεί ένα νέο υπόδειγμα Αριστερά, μακρυά από αρχηγισμούς ενώ προέταξε την ανάγκη μιας Αριστεράς που να αναδεικνύει την πολιτική δράση για κοινωνική αλλαγή και παράλληλα «διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας», σημείωσε. Προέταξε ότι θα συνδιαμορφώσουν με ανθρώπους που έδωσαν από κοινού μάχες, με όσους/ες συνάντηθηκαν σε κινήματα πρόγραμμα που να δίνει λύσεις για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Τα μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας προβάλλουν τη «Νέα Αριστερά» ως αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και κυρίως αναδεικνύουν ότι θα είναι απέναντι στη «νέα δεξιά», που εμφανίζεται με διάφορα προσωπεία στο σύστημα εξουσίας.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Δεν καταψήφισαν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των servicers οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόεδρος ο Χαρίτσης στη νέα KO των «11» – Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Τσακαλώτος, Ηλιόπουλος

Βουλή: Δεν καταψήφισαν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των servicers οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στα Εξάρχεια γίνονται τα… βαφτίσια της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των πρώην βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter