Στα Εξάρχεια γίνονται τα… βαφτίσια της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των πρώην βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Στα Εξάρχεια γίνονται τα… βαφτίσια της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των πρώην βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Τις τελευταίες πινελιές στους σχεδιασμούς τους για την κοινοβουλευτική τους συμπόρευση βάζουν μετά την έξοδό τους από την Κουμουνδούρου οι 9 συν 2 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνάντηση τους το βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές “κλειδώνουν” το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν και τις κατανομές αρμοδιοτήτων .

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκροτείται από τους εννιά βουλευτές των 6+6 (Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Φερχάτ Οζγκιούρ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης) από κοινού με τους δυο βουλευτές της Ομπρέλας (Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα). Η συνάντησή τους πραγματοποιείται στην οδό Σουλτάνη στα Εξάρχεια, όπου διατηρεί γραφείο η Θεανώ Φωτίου.

Όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης ενώ σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν συζητήσεις για τη συγκρότηση πολιτικού φορέα. Στόχος τους είναι να δώσουν τα πρώτα κοινοβουλευτικά δείγματα γραφής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Οι «11» αποφάσισαν τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το προεδρείο της  έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος

Γραμματέας ΚΟ Πέτη Πέρκα

Σύμφωνα με πηγές των βουλευτών, η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων με στόχο στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: H διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, σενάριο για το Netflix

Την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter