Επικράτησε στον αγώνα 1.000 μιλίων του Σέμπρινγκ η Jackie Chan DC Racing με Dunlop

Επικράτησε στον αγώνα 1.000 μιλίων του Σέμπρινγκ η Jackie Chan DC Racing με Dunlop

Μέσω της ομάδας Jackie Chan DC Racing, ο κατασκευαστής ελαστικών Dunlop κατάφερ να τερματίσει στην κορυφή του διάσημου αγώνα αντοχής.

Για πρώτη φορά μετά το 2012 το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (World Endurance Championship – WEC) επέστρεψε στο Σέμπρινγκ. Νικήτρια στην κατηγορία LMP2, όπου υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ελαστικών, αναδείχτηκε η ομάδα Jackie Chan DC Racing, που προμηθεύεται ελαστικά της Dunlop. Το αυτοκίνητο με το Νο.37 κατετάγη πρώτο, δια χειρός των Τζόρνταν Κινγκ, Ντέιβιντ Χαϊνμέιερ Χάνσον και Γουίλ Στίβενς, χαρίζοντας στην ομάδα την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγώνες.

Όσον αφορά στο έτερο αυτοκίνητο της ομάδα με το Νο.38, ήταν 1,9δλ. μπροστά από το πρώτο όχημα που δεν χρησιμοποιούσε ελαστικά Dunlop, αναφορικά με τη μάχη της pole position, με την Dunlop από τη μεριά της να κάνει ένα άτυπο 1-2 στην εκκίνηση. Να σημειωθεί πως ο γύρος κατάταξης του Στεφάν Ρισελμί (1:46.923) θα τον τοποθετούσε τρίτο στη συνολική κατάταξη της κατηγορίας LMP1 το 2012 στην ίδια πίστα και μπροστά από εννέα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας, επτά χρόνια πριν. Ήταν επίσης γρηγορότερος κατά 4,5δλ. από το ρεκόρ γύρου του ίδιου έτους στην LMP2.

Λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας της πίστας (40 βαθμοί Κελσίου την ημέρα-28 τη νύχτα, ενώ την εμφάνισή της έκανε και η βροχή), οι οδηγοί αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν το ελαστικό «προδιαγραφών C», ενδιάμεσο με αυλακώσεις. Ο ρυθμός του ήταν συνεπής και γρήγορος και βοήθησε το αυτοκίνητο με το Νο.37 να φτάσει στη νίκη.

Πηγή: Dunlop

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter